StoryEditor

Odvoz z letiska a na letisko: využiť profesionálny transfer alebo aplikáciu v telefóne?

20.04.2023, 00:00

Pri objednávaní taxi na krátke trasy v rámci mesta sme si všetci zvykli, že stačí pár kliknutí cez aplikáciu v telefóne. Ide ale o najlepšie riešenie aj v prípade, že potrebujete odvoz na letisko? Porovnali sme tzv. alternatívne taxislužby s profesionálnymi letiskovými transfermi.

Objednávka na presný čas

Ak si zháňate transfer z Bratislavy do Viedne, určite oceníte možnosť objednania vopred a na presný čas. V porovnaní s aplikáciou na odvoz vás neprekvapí, ak vo vašom okolí nebude práve dostupné žiadne auto. To vám hrozí najmä v neštandardných časoch, ako napríklad skoro ráno v pondelok či neskoro večer počas pracovného týždňa.

Žiadne nečakané zrušenie jazdy

Vaše plány na cestu sa môžu razom skomplikovať, ak šofér cez aplikáciu zrazu zruší jazdu, a to aj po niekoľkých minútach čakania. Vy potom môžete už iba dúfať, že zoženiete niekoho ďalšieho, čo vás opäť oberie o drahocenný čas.

image
Elements.envato.com

Meet & greet ako štandard

V prípade, že hľadáte taxi z Viedne do Bratislavy pre svojho obchodného partnera alebo inú návštevu, nemôžete pochopiteľne poslať len tak hoci koho. Pri letiskových transferoch je štandardom tzv. meet & greet, teda čakanie šoféra v príletovej hale s ceduľkou, prípadne osobné vyzdvihnutie na hotelovej recepcii.

Cena bez nepríjemných prekvapení

Rôzne aplikácie na odvoz si popularitu medzi ľuďmi získali najmä vďaka nízkym cenám a všeobecnej dostupnosti. Hoci sa tomuto riešeniu osobnej dopravy nedá uprieť cenová výhodnosť, nie vždy sa na ňu môžete spoľahnúť. Aplikácia totiž neustále vyhodnocuje dopyt vo vašej oblasti a dostupnosť šoférov, no a keď dopyt stúpne, spolu s tým stúpne aj cena.

Ľahko sa vám môže stať, že „trafíte“ práve taký čas, kedy odvoz bude omnoho aj raz taký drahý ako za iných okolností. Stávkou na istotu je v tomto smere profesionálny transfer, kde sa na cene odvozu dohodnete vopred a máte istotu, že sa nebude meniť.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
23. apríl 2024 00:50