StoryEditor

Redmi Note 12 Pro je pre náročných používateľov s nenáročnou peňaženkou

29.03.2023, 00:00

Lepšie spojenie dizajnu, výkonu a fotoaparátov v segmente pod 400 eur tak ľahko nenájdete

Pre veľkú časť ľudí nie je prioritou používať vlajkovú loď medzi smartfónmi s úplne najvyššou dostupnou výbavou. Často by ju ani nevyužili naplno. Naopak žiť so základným modelom so sebou prináša až príliš veľa kompromisov. Preto je séria Redmi Note ideálnou zlatou strednou cestou. Navyše najnovšia generácia Redmi Note 12 ešte medziročne pridáva na výbave, ale cena je stále viac ako prijateľná.

Konkrétne model Redmi Note 12 Pro je potešením pre oko, a to až dvojnásobne. Nový dizajn s hranatejšími hranami a tenkým rámom pôsobí elegantne a prispieva k praktickejšiemu držaniu mobilu v ruke. Navyše, telo disponuje odolnosťou IP 53 a prednú stranu chráni sklo Gorilla Glass 5.

image
Xiaomi Slovensko

Tým druhým potešením je Oled displej s obnovovacou frekvenciou 120 Hz pre úplne plynulý pohyb s rozlíšením 2 400 x 1 080 pixelov s maximálnym jasom až 900 nitov. Skvelá obrazovka, za ktorú by sa ešte nedávno nehanbili vlajkové lode s dvojnásobnou cenou.

O výkon pri hraní hier či plynulom používaní všetkých vašich aplikácii sa stará 8-jadrový procesor Mediatek Dimensity 1080 so 6 GB operačnej a 128 GB internej pamäte. Výkonný procesor má tiež dosah na zlepšovanie fotografií s podporou umelej inteligencie.

image
Xiaomi Slovensko

Zvyšok má na starosti 50 Mpix snímač hlavného fotoaparátu, ktorý je vybavený optickou stabilizáciou. Sekunduje mu 8 Mpix ultraširokouhlý a 2 Mpix makro fotoaparát. Máte v ruke trio kamier pre všetky bežné situácie, od portrétov cez rýchlo sa pohybujúce objekty až po zábery v šere. Samozrejmosťou je nahrávanie 4K videa či 16 Mpix predná kamera.

Praktickým bonusom veľkej 5 000 mAh batérie je, že podporuje až 67W nabíjanie. Polovicu batérie máte nabitú už za 15 minút. A áno, adaptér je v balení.

To všetko máte k dispozícii  už za 379 eur v čiernej, bielej a modrej farbe. A ak sa poponáhľate, tak do 10. apríla pri kúpe dostanete zľavu 40 eur. Viac informácií nájdete na mi-store.sk.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 19:54