StoryEditor

Visa po druhýkrát udelila ocenenia Visa Awards

14.03.2023, 00:00

Spoločnosť Visa po druhý raz udelila slovenským bankám ocenenie Visa Awards. Opäť tak mohla poďakovať partnerským bankám za spoluprácu v zavádzaní inovácií a najnovších trendov v oblasti bezhotovostných platieb do praxe. Aj vďaka tejto spolupráci s ocenenými bankami patrí Slovensko medzi európskych lídrov v bezkontaktných platbách. Víťazi siedmich kategórií si odniesli trofeje, na výrobe ktorých sa podieľalo slovenské štúdio venujúce sa cirkulárnemu dizajnu.

Odovzdávanie cien Visa Awards usporiadala spoločnosť Visa po druhý raz, avšak prvýkrát ako samostatný slovenský ročník v Bratislave, v unikátnych priestoroch reštaurácie FACH na Ventúrskej ulici v Starom meste. Prvý spoločný ročník odštartovali s českým Visa tímom a ceny spolu odovzdávali v júli 2022 v Karlových Varoch.

image

Podujatie sa uskutočnilo v priestoroch Fachu na Ventúrskej

Visa

Slovensko dlhodobo patrí medzi svetovú špičku v zavádzaní najnovších trendov v oblasti platobných transakcií. Potvrdzujú to nielen čísla z prieskumov, podľa ktorých 6 z 10 slovenských respondentov preferuje digitálne platby, ale aj dlhodobá skúsenosť slovenských bánk. Predovšetkým vďaka nim majú spotrebitelia na Slovensku možnosť platiť kartou, smartfónom alebo hodinkami bezpečne, pohodlne, rýchlo a takmer kdekoľvek. A práve preto Visa ocenila banky, ktoré sa o to podľa dát a ďalších ukazovateľov v roku 2022 najviac zaslúžili.

Spoločnosť Visa ocenila partnerské banky v týchto kategóriách:

#1 issuer

#1 acquirer

#1 new cards

#1 sustainable bank

#1 innovations – v tejto kategórii boli udelené dve ocenenia

#1 digital proposition

image

Trofeje

Visa

„V rámci Visa Awards oceňujeme banky, ktoré najintenzívnejšie zavádzajú inovácie v bankovníctve a kladú dôraz na digitalizáciu. Zároveň chceme vyzdvihnúť aj banky, ktoré sa správajú zodpovedne. Tie, ktoré aktívne prispievajú k ochrane životného prostredia, rešpektujú individuality, a ktoré dávajú príležitosti každému. Presne také hodnoty vo Visa vyznávame a sme radi, že môžeme spolupracovať so spoločnosťami s rovnakými hodnotami, aké vyznávame my,“  uviedla Ľubica Gubová, Country Manager Visa pre Slovensko.

Ľubica Gubová spolu s Marcelom Gajdošom odovzdala na pódiu ceny týmto oceneným. Ocenenie #1 issuer  za najväčší medziročný nárast objemu platieb platobnými kartami Visa si tento rok odniesla Slovenská sporiteľňa. Podľa interných dát spoločnosti Visa sa medziročne najviac zvýšil objem transakcií na kartách Visa spoločnosti Global Payments, ktorá poskytuje platobné technológie a služby obchodníkom, a tak obsadila prvú priečku v kategórii #1 acquirer. Najväčší medziročný nárast nových kariet s logom Visa zaznamenala v roku 2022 ČSOB, a preto získala cenu za prvé miesto v kategórii #1 new cards.

image

Moderátorka Vera Wisterová

Visa

„Radi by sme sa s našimi partnerskými bankami ešte viac venovali akceptácii bezhotovostných platieb. Na Slovensku totižto stále existuje veľký priestor na ďalšiu digitalizáciu“, uviedol Marcel Gajdoš, generálny riaditeľ Visa pre Česko, Slovensko a Maďarsko. „Široké možnosti vidíme naďalej aj v oblasti udržateľnosti. Spolu s bankami chceme spotrebiteľom uľahčiť ich cestu k zodpovednejšiemu a uvedomelejšiemu nákupnému správaniu. Preto máme vo Visa Awards opäť kategóriu Udržateľnosť, aby sme našich partnerov ešte viac motivovali k zavádzaniu udržateľných technológií a riešení,“ dodal.

image

Marcel Gajdoš, generálny manžér Visa pre Česko, Slovensko a Maďarsko

Visa

Cenu za udržateľnosť #1 sustainable bank si odniesla Tatra banka za implementáciu kalkulačky uhlíkovej stopy od spoločnosti ecolytiq do svojho Účtu pre modrú planétu. Tento rok boli udelené dve ocenenia v kategórii #1 innovations.  Jedno z nich si prevzala za projekt NFT Rewards pre svojich manažérov Tatra banka, a to druhé získala za bankárku budúcnosti Vesnu, ktorá je prvou holografickou bankárkou na Slovensku, Slovenská sporiteľňa. V kategórii #1 digital proposition si tento rok trofej odniesla VÚB banka za aplikáciu VÚB Junior Banking určenú pre deti a ich rodičov.

Celkový koncept samotného ocenenia vzišiel z nápadu dizajnéra Tibora Mužíka. Ocenenie je v tvare písmena „V“, ktoré je typické pre spoločnosť Visa. V tomto ročníku si trofeje pre ocenených zachovali pôvodný tvar písmena „V“, no o ich materiálové a dizajnové prevedenie sa postaralo unikátne slovenské štúdio crafting plastics!, ktoré pracuje s kompostovateľným bioplastom vyrobeným z prírodných zložiek. Charakteristické písmeno tak dostalo nový dych, zároveň však pokračuje v novo zavedenej tradícii.

Viac informácií o produktoch a službách Visa pre digitálny predaj nájdete tu.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 10:19