StoryEditor

4, 3, 2, 1... A vaše auto je preč! Zlodejom dnes na ukradnutia vozidla naozaj stačí pár sekúnd

02.03.2023, 00:00

Môže za to aj bezkľúčové otváranie a štartovanie vozidla.

Pohodlie, ktoré nám prináša nadštandardná výbava vozidla, má občas aj svoju odvrátenú stránku. Ako napríklad KESSY, čiže bezkľúčové otváranie a štartovanie. Lebo rovnako komfortné ako pre majiteľa auta to môže aj pre zlodeja.

Zdroj: https://www.youtube.com/@dailymail

Prečo to ide tak ľahko?

Slabým miestom bezkľúčového systému je, že neustále vysiela signál. Ak máte kľúč odložený pri vchodových dverách, zlodejovi stačí jednoduchým zariadením zachytiť tento signál, predĺžiť ho k druhému mechanizmu, ktorý drží spolupáchateľ pri aute, a tým ho odomknúť a naštartovať.

image
Vam System

Dá sa voči takémuto útoku brániť?

Áno, dodatočným elektromechanickým zabezpečením, ktoré sa nedeaktivuje pri otvorení auta diaľkovým ovládaním. Jedným z takýchto zabezpečení je slovenský VAMPIRE Lite. Systém, ktorý nebol do dnešného dňa žiadnym zlodejom prekonaný.

VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý ochráni motorové vozidlo, motorku či nákladne vozidlo pred akýmkoľvek pokusom o krádež. Aj pred relay útokom. Ako je to možné?

image
Vam System

Sofistikovaný systém dokáže blokovať v aute až 7 vecí pod mechanickou kombináciou. Či už je to spojkový pedál, motor, batéria, čo palivová sústava. Kým je špeciálny bezpečnostný kľuč vytiahnutý z auta, zlodej má takmer nulovú šancu odísť s ním preč.

image
Vam System

Bez mesačných poplatkov a aktualizácií

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu do zabezpečenia vozidla. Namontovať si ho môžete dať v pobočkách v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na https://vam-system.sk/vampire-lite/

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 08:03