StoryEditor

Dobré rady, ako si správnym zariadením kuchyne ušetriť pri varení čas, nervy aj peniaze

11.01.2023, 00:00

Kuchyňa je miestnosť v dome, v ktorej trávime veľa času a vykonávame množstvo rôznych vecí. Musí to byť teda multifunkčný priestor, ktorý sa používa na varenie a konzumáciu chutných jedál, niekedy aj na zábavu a rodinný čas! Z týchto a ďalších mnohých iných dôvodov je preto dôležité, aby bol priestor kuchyne starostlivo a strategicky navrhnutý.

Aj tie najmenšie kuchynské plochy by mali byť prakticky zorganizované a predmety i nábytok v nich rozmiestnené spôsobom, ktorý vytvára veľmi pohodlnú a funkčnú miestnosť. A práve niekoľko nižšie uvedených a zaujímavých nápadov vám pomôže takýto štýlový, funkčný a zároveň praktický kuchynský priestor vytvoriť. Poďme sa spoločne o tom presvedčiť.

Investujte do kvalitnej pracovnej dosky do kuchyne

V priestore kuchyne sa toho v priebehu dňa odohrá naozaj veľa, takže ide o jednu z najvyťaženejších miestností v dome. Zariadiť ju a vybaviť odolnými a kvalitnými materiálmi je preto základ!

Aby teda bola vaša kuchyňa vždy uprataná a dobre zorganizovaná, musíte investovať do ľahko čistiteľných materiálov. Vyberte si farby a textúry, ktoré vytvoria pokojnú a krásnu kuchyňu, no zároveň sa veľmi ľahko utierajú. Ušetríte si tým množstvo času a kuchyňa vám bude svojím komfortom spríjemňovať nielen prípravu jedál, ale aj príjemné chvíle s rodinou.

Dobrým príkladom takto odolných a životaschopných materiálov sú moderné a pritom cenovo dostupné pracovné dosky do kuchyne, s pomocou ktorých bude príprava spomínaných pokrmov jednoduchá a kuchyňa zároveň získa nádych luxusu.

O inštaláciu pracovných dosiek z kameňa sa dobre postarajú profesionáli. Ak ich ale nemáte k dispozícii, určite si nezabudnite vziať kvalitné pracovné rukavice, s ktorými bude umiestnenie ťažkej pracovnej dosky pohodlnejšie i bezpečné zároveň!

image
Justin_Krug/Shutterstock.com

Nezabudnite na praktický a viacúčelový nábytok

Jedným zo spôsobov, ako skutočne využiť priestor kuchyne na maximum, je investovať do viacúčelového nábytku, ktorý je praktický a štýlový zároveň! V tomto smere si treba všímať povrchové úpravy nábytku, ktoré musia vydržať čo najdlhšie a zvládať nápor širokospektrálneho využitia kuchyne.

O praktickú stránku multifunkčného nábytku sa však postará nielen vhodne zvolený materiál, ale aj jeho využitie v praxi. Aby sa vám preto v rýchlom životnom a často hektickom tempe kuchyňa dobre obsluhovala, vybavte si nábytok pre jednoduchšie použitie aj špeciálnym Aventos HK-XS kovaním.

Výklop skriniek bude s týmto systémom naozaj pohodlný a bezpečný, pretože symetrický zdvíhací mechanizmus kovania umožňuje jednostranné i obojstranné použitie.

Pozor na plytvanie s dôležitými zdrojmi

Nielen energie patria v dnešnej dobe k ohrozeným komoditám, ktoré sa zároveň môžu postarať o nepríjemné prekvapenie v aktuálnom ročnom vyúčtovaní nájomného. Aj pitná voda sa stáva zo dňa na deň vzácnejšia, takže jej umiestnenie a využitie v priestore kuchyne si treba naozaj dobre premyslieť.

Ak sa v najbližších rokoch NEnaučíme riadiť spotrebou pitnej vody, vedci predpovedajú, že v nasledujúcich bude väčšina ľudí pravidelne pociťovať jej nedostatok, čo nie je žiadna dobá správa. Snažte sa preto vodu využívať tak, aby jej podstatná časť pred cestou do pevnej betónovej žumpy poslúžila svojmu účelu.

Efektívnymi spôsobmi využívania tohto vzácneho zdroja ušetríte nielen na mesačnom účte, ale tiež urobíte niečo dobré pre budúce generácie. Naopak, ignorovanie tohto problému predstavuje skutočné existenčné riziko.

image
Gts/Shutterstock.com

Nezabudnite na dostatočný úložný priestor

Bez ohľadu na to, aká malá je vaša kuchyňa, mala by disponovať aj dostatočným úložným priestorom, aby sa neskôr nepremenila na hromadu vybavenia a náradia. Ak teda tomuto miestu poskytnete primerané úložné priestory, budete mať oveľa väčší prehľad a viac slobody i komfortu pri varení a trávení času s rodinou či priateľmi.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 12:41