Shutterstock.com
StoryEditor

Nájdite vhodný systém na vedenie účtovníctva

29.11.2022, 00:00

Prechádzate na účtovníctvo a potrebujete dobrý účtovný program? Využívate vy alebo vaši účtovníci softvér, s ktorým nie sú spokojní? Nekomplikujte si prácu a nájdite program, ktorý vám prácu uľahčí a poskytne kvalitnú zákaznícku podporu.

V prípade, že patríte medzi menšie a stredné firmy, vyskúšajte účtovný program pre podvojné účtovníctvo Money S3. Už niekoľko rokov patrí k najpoužívanejším programom a medzi používateľmi je veľmi obľúbený kvôli svojej prehľadnosti a napojeniu na úrady.

Prehľadný prístup k dokumentom

Účtovný systém Money S3 má prehľadné a prepracované rozhranie. Vzhľadom aj ovládaním sa podobá na Excel či Outlook, takže sa v ňom ľahko zorientujete.

Namiesto neprehľadných tabuliek a na rôznych miestach založených dokumentov máte na jednom mieste účtovníctvo celej firmy. Ku všetkým dokumentom máte navyše vy aj vaši účtovníci prístup odkiaľkoľvek. Rýchlo si vyhľadajú všetko, čo potrebujú. Bez prechádzania hromád papierov, faktúr či bločkov.

Uľahčenie práce vďaka automatizácii

Účtovný systém sám spracuje a vystavuje faktúry a doklady k platbám, prehľadne dokumentuje všetky obchody firmy. Takisto eviduje záväzky a pohľadávky. Máte tak stále dokonalý prehľad o všetkom, čo sa vo firme deje.

Za pár kliknutí vytvoríte štandardné účtovné výkazy ako sú výkaz ziskov a strát alebo súvaha, či zobrazíte účtovné knihy denník a hlavnú knihu. Podobne aj spracovanie DPH je s programom omnoho rýchlejšie.

Softvér tak účtovníkom ušetrí každý deň množstvo času a zaistí koniec účtovného roka bez stresu. Uzávierkové operácie im uľahčia spracovanie účtovnej závierky aj založenie nového účtovného roka. Bez problémov vyplnia priznanie k dani z príjmov aj všetky ďalšie podklady, ktoré od nich úrady vyžadujú.

Prepojenie s úradmi

Výhodou účtovného programu je aj jeho napojenie na úrady, banky a ďalšie inštitúcie. Pre účtovníkov to znamená, že program načíta údaje z banky, kontroluje a upozorňuje na chybne zadané údaje. Zároveň majú istotu, že pracujú s aktuálnymi údajmi, napríklad s platnou hodnotou minimálnej mzdy a podobne.

Účtovný softvér umožňuje elektronickú komunikáciu s úradmi. Prostredníctvom vytvorených exportov odošlete daňové priznanie na daňový úrad alebo prehľady zdravotným poisťovniam či Sociálnej poisťovni.

Kvalitná zákaznícka podpora

Keď si v účtovnom programe neviete rady, ako v ňom danú položku zaúčtovať alebo kde nájsť potrebnú funkciu, je tu zákaznícka podpora. Každý pracovný deň od 8. do 17. hodiny stačí zavolať a dostanete rýchlo odpoveď. To oceníte hlavne vtedy, keď vás tlačí termín, napríklad na podanie daňového priznania.

Vyskúšajte účtovný program Money S3

Účtovný program uľahčuje prácu a šetrí čas účtovníkom vo firmách aj externým účtovníkom. Pri práci pre viac klientov ocenia napríklad možnosť odovzdania podkladov na diaľku prostredníctvom programu. Money S3 však dobre poslúži aj podnikateľom, ktorí si sami vedú daňovú evidenciu.

K programu môžete doplniť ďalšie moduly, ktoré vám pomôžu napríklad s prepojením e-shopu. Bez problémov tak systém rozšírite o ďalšie funkcie, ktoré vo firme potrebujete.

Presvedčte sa sami a vyskúšajte program na účtovníctvo zadarmo vo verzii Money S3 Štart. Obsahuje všetky funkcie a jeho používanie nie je obmedzené časovo, ale len počtom dokladov. Len čo limit prekročíte, rozhodnete sa, či vám program vyhovuje a chcete pokračovať v platenej verzii.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 14:16