StoryEditor

DATART opäť spúšťa Šrotovné. Zákazníci nakúpia lacnejšie a s novými spotrebičmi ušetria aj za energie

21.09.2022, 00:00

Chcete sa zbaviť starého elektrospotrebiča, vymeniť ho za nový, úspornejší, a navyše dostať pri kúpe zľavu? DATART vám dá Šrotovné a vy môžete nakupovať ešte výhodnejšie, ušetriť na energiách a pomôcť životnému prostrediu.

S príchodom jesene prišla na Slovensko akcia značky DATART zameraná na úspory v domácnosti a pomoc životnému prostrediu. Zákazník, ktorý si v predajni alebo e-shope DATARTu vyberie nový spotrebič, naň získa mimoriadnu zľavu – Šrotovné. Zároveň môže – ale nemusí – odovzdať na recykláciu svoj starý spotrebič. DATART zabezpečuje ekologickú likvidáciu a recykláciu elektroodpadu v spolupráci s autorizovanou organizáciou ASEKOL SK., lídrom v oblasti zberu a spracovania elektroodpadu.

Ušetríte dvakrát

„Akcia Šrotovné je reakciou na energetickú krízu, pretože chceme zákazníkom ponúknuť spotrebiče za výhodnú cenu a oni potom vďaka novým, úspornejším spotrebičom ušetria na energiách. Takýmto spôsobom ušetria vlastne dvakrát,“ vysvetľuje marketingová riaditeľka DATARTu Sabina Boudová. Na to, aby ste sa zapojili do akcie a získali zaujímavú zľavu, pritom stačí len zadať pri nákupe príslušný zľavový kód.

image
Datart

„Veríme, že Šrotovné našich zákazníkov motivuje k tomu, aby porozmýšľali nad výmenou svojich starších spotrebičov za modernejšie a úspornejšie. Takýto krok je pre ľudí teraz veľmi aktuálny práve kvôli rastúcim cenám energií,“ vysvetľuje ďalej S. Boudová.

Pomoc pre životné prostredie

„Snahou našej spoločnosti je zodpovedným spôsobom nakladať s odovzdaným elektroodpadom a zabezpečiť jeho recykláciu,, pričom máme záujem, aby sa ho vyzbieralo čo najviac. Vďaka zvyšovaniu environmentálneho povedomia a aj akciám, ako je Šrotovné v DATARTe, sa na Slovensku stále zlepšujeme,“ konštatuje Ronald Blaho, konateľ organizácie ASEKOL SK.

V našej krajine totiž každoročne vznikajú tisíce ton elektroodpadu obsahujúce nielen potenciálne škodlivé látky, ale aj množstvo cenných surovín, ktoré  je možné správnou recykláciou vrátiť späť do obehu a uzavrieť tak  ich životný cyklus. Aj recyklácia elektroodpadu prispieva k prechodu na obehové hospodárstvo, ktorého cieľom je zabrániť plytvaniu prírodnými zdrojmi a negatívnym vplyvom na životné prostredie. Recykláciou 1 tony elektroodpadu je možné získať až 850 kg druhotných surovín.

„V našich predajniach celoročne odoberáme od zákazníkov staré spotrebiče. Rovnako nám ich môžu priniesť aj počas jesennej akcie Šrotovné, ale mimoriadne zľavy na produkty v rámci tejto akcie sú určené všetkým zákazníkom,“ informuje marketingová riaditeľka DATARTu.

Zákazníci DATARTu môžu pri nákupe ušetriť aj svoj čas a energiu, ak využijú dopravnú službu DOPRAVART. V rámci nej dopraví DATART zákazníkovi spotrebič do jeho bytu prakticky kamkoľvek, zabezpečí inštaláciu, sprevádzkovanie a ekologickú likvidáciu starého spotrebiča.

Tri týždne so Šrotovným

Akcia Šrotovné v predajniach a na e-shope DATARTu je časovo obmedzená, beží od pondelka 19. septembra do nedele 9. októbra 2022. Zákazník môže v rámci nej získať od DATARTu zľavy, ktorých výška závisí od konkrétneho produktu, pričom najvyššia zľava je 400 eur.

 „DATART ako popredný predajca domácich spotrebičov a elektroniky pociťuje svoj diel zodpovednosti za ochranu životného prostredia. Zároveň chce svojim zákazníkom trvale ponúkať vysokú kvalitu a funkčnosť za dobré ceny. To všetko sa teraz spája v našej jesennej akcii Šrotovné. Nové spotrebiče sú úsporné, znižujú svojim majiteľom účty za energie a zmenšujú aj nepriaznivé vplyvy na životné prostredie,“ uzatvára marketingová riaditeľka značky DATART Sabina Boudová.

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
17. apríl 2024 06:37