StoryEditor

Industriálny štýl alebo keď sú regály viac ako len skladovací priestor

21.09.2022, 00:00

Industriálny štýl miluje priznaný stavebný materiál, kovové doplnky a funkčnosť. Vďaka nemu dokážete využiť regály nielen ako skladovacie priestory, ale aj ako zaujímavý dekoratívny doplnok.

Aké sú možnosti?

Dekoratívna knižnica

Milovníci kníh sa neradi zbavujú svojich obľúbených titulov, a preto niekedy nastáva problém, kam ich uložiť. Ak chcete svojim knihám dopriať vlastné miesto a zároveň vytvoriť dokonalý dekoračný prvok, zvoľte namiesto drevenej knižnice kovový regál. Kovové regály kúpite v rôznych farebných prevedeniach, takže ich môžete zladiť s ostatkom nábytku alebo nechať pôsobiť dominantne vďaka farebnej odlišnosti.

Funkčný kuchynský ostrovček

Kuchynský ostrovček alebo barový pult môže slúžiť nielen ako náhrada stolíka. Ak zvolíte nižší kovový regál a prekryjete ho obrusom, poslúži ako skladovací priestor pre poháre, plechy alebo koreniny.

Balkónový doplnok

Balkón i terasa často slúžia ako miesto odpočinku. Ak si chcete balkón vyzdobiť kvetmi, ale nechcete vešať kvetináče, nízke kovové regály skvele poslúžia ako kvetinová stena. V prípade, že trpíte nedostatkom úložného priestoru, môžete na vrchnú poličku uložiť kvety a spodnejšie police použiť ako úložný priestor pre topánky alebo sezónne veci. Regály pokojne vydržia aj občasný dážď alebo preliatie kvetov. Ak chcete aby pôsobil regál úhľadnejšie, veci alebo topánky vložte do krabíc alebo boxov s vrchnákmi.

image
www.majster-regal.sk

Potravinová skriňa

Kuchyňa je jednou z miestností kde úložného priestoru nikdy nie je dostatok. Regál vďaka veľkej variabilite výšok, šírok i hĺbok dokážete vmestiť aj do úzkeho priestoru alebo rohu a o funkčný odkladací priestor máte postarané. Okrem potravín môžete v nich skladovať menej používaných kuchynských pomocníkov alebo nadbytočné hrnce a misky.

Miesto pre hračky

Hračky sa často v domácnosti hromadia a deti sa len s ťažkosťou svojich obľúbených kusov vzdávajú. Ak potrebujete viac priestoru, ale zostavy majú obmedzený počet kusov nábytku, regály sú ideálnou voľbou na doplnenie úložného priestoru. Farebné prevedenia regálov sú vhodné aj do detských izieb.

Garážové doplnky

Ak patríte ku šťastlivcom, ktorí majú garáž, môžete ju využiť viac ako len na pohodlné a bezpečné parkovanie auta. Pridaním regálov dokážete garáž premeniť na skladovací priestor pre pneumatiky, ale aj sezónne veci či dokonca zaváraniny. Ak chcete aby garáž zostala garážou a nepremenila sa na špajzu, uložte všetky zaváraniny a sezónne doplnky do boxov. Nezabudnite si ich označiť, aby ste vždy vedeli, kde čo máte.

Do regálov si uložte aj všetko náradie, kompresory a pumpy. Garáž bude pôsobiť organizovane a mužsky.

Vytvoriť zaujímavý úložný priestor je vďaka použitiu prvkov industriálneho štýlu hračkou. Čím začnete vy?

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 19:26