StoryEditor

Prvý slovenský startup v globálnom zozname realitných inovácií

24.08.2022, 00:00

V siedmej edícii globálnej publikácie “Real Estate Innovations Overview” sa po prvý krát ocitol aj startup zo Slovenska – Reado. Členské firmy KPMG v spolupráci s Global Prop Tech každoročne analyzujú a prezentujú inovatívne spoločnosti v realitnom a stavebnom segmente po celom svete.

Reado je realitná platforma, ktorá okrem Slovenska pôsobí aj v Českej republike, s cieľom modernizovať, stransparentniť a zjednodušiť proces predaja a kúpy nehnuteľnosti. Reado využíva moderné technológie a pomáha záujemcom o predaj alebo kúpu nehnuteľnosti robiť najlepšie rozhodnutia.

Ak plánujete predať vašu nehnuteľnosť, Reado vám poskytne okamžité bezplatné ocenenie s pomocou vlastného automatizovaného valuačného modelu, ktorý spracúva dáta o viac ako 500 000 transakciách na realitnom trhu. Toto riešenie eliminate riziko predaja “pod cenu”. Následne vám odporučí top realitného experta, ktorý vám pomôže predať najvýhodnejšie a nájsť správneho kupujúceho z viac ako 10 000 záujemcov, ktorí aktuálne hľadajú nehnuteľnosť s Reado.

Ak plánujete kúpiť novú nehnuteľnosť, Reado vám umožní získať najnovšie ponuky ako prví. Stačí zadať vaše kritéria a Reado pre vás bude vyhodnocovať stovky nových ponúk denne, ktoré spĺňajú vaše požiadavky. Tým vám šetrí čas a peniaze, pretože pre vás aj porovná ponuky podľa ich výhodnosti.

image
KPMG

V prípade, že vás zaujímajú ceny v lokalite, v ktorej bývate a daľšie dáta z realitného trhu, ako napríklad cena za meter štvorcový, aktuálna ponuka na trhu, priemerná dĺžka predaja, alebo priemerná výška mesačné nájmu, môžete využiť vôbec prvú realitnú cenovú mapu, ktorá funguje na Slovensku aj v Česku. Tak už nebudete musieť pracne porovnávať ponuky cez realitné portály, jednoducho vyhľadáte lokalitu, ktorá vás zaujíma.

“Naším cieľom je stať sa realitným market-makerom, byť platformou, ktorá zefektívni, zrýchli a zjednoduší proces spojenia ponuky s dopytom” približuje spoluzakladateľ Reado Michal Hanečka.

“Vydali sme sa na neľahkú misiu, kedy sa snažíme inovovať segment, ktorý dekády funguje rovnako. Zo strany aktuálnych hráčov na trhu sa preto stretávame s rôznymi reakciami. Nesnažíme sa však vylúčiť maklérov z transakcie, práve naopak, chceme im dopomôcť v transformácií na kredibilných partnerov pre klientov. Veríme zároveň, že spoločná ambícia zvýšiť kvalitu služieb pre klienta bude prvoradá pre všetky strany. Ak sa nám to podarí, chceme motivovať aj ďalšie firmy a jednotlivcov, ktorí dokážu priniesť do života ešte lepšie inovácie,” dodáva Hanečka.

Reado sprocesovalo takmer 87 000 ocenení pre záujemcov o predaj nehnuteľnosti a v roku 2022 služby tejto realitnej platformy využilo už 4 295 klientov na Slovensku a v Českej republike. V nadchádzajúcich mesiacoch Reado plánuje prinášať daľšie nové inovácie, napríklad v podobe trhoviska, prostredníctvom ktorého záujemca o predaj alebo kúpu vybaví aj ostatné veci, ktoré s tým súvisia. Prostredníctvom vybraných partnerov budete môcť vybaviť hypotéku, poistenie nehnuteľnosti, vyhľadať odborníka na rekonštrukciu, alebo porovnať dodávateľov energií pre domácnosť.

image
KPMG

“Máme ambíciu posilňovať svoju pozíciu na Slovenskom a Českom trhu a prinášať inovatívne riešenia. Veríme, že dokážeme pomôcť spraviť najlepšie rozhodnutie pri jednej z najväčších transakcií v živote ďalším tisíckam klientov. Obzvlášť to bude platiť v dobe, ktorá nás čaká, kedy fragmentované informácie o vývoji cien nehnuteľností dokážu zapríčiniť vyššiu neistotu v procese predaja a kúpy,“ uzatvára Hanečka

21 členských firiem KPMG z celého sveta v spolupráci s Global Prop Tech pripravili publikáciu “Real Estate Innovations Overview” na základe prieskumu skoro 800 inovácií v realitnom a stavebnom priemysle v 45 krajinách sveta. Siedme vydanie tejto publikácie predstavuje trendy a inovácie v sektore na rok 2022/2023. zaradená do tohto celosvetového prieskumu

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 14:17