Šesťbalenie plechoviek Budweiser Budvar Original prichádza v ekologickom papierovom obale.BB
StoryEditor

Budvar našiel spôsob, ako ušetriť 85 ton plastu ročne

20.06.2022, 00:00

Výmenou plastových obalov za papierové u svojich prémiových ležiakoch Budweiser Budvar Original a Budvar 33 sa českému národnému pivovaru podarí výrazný krok k udržateľnosti a preto túto zmenu zavádza globálne na domácom aj všetkých exportných trhoch, vrátane Slovenska.

Výmenou plastových obalov za papierové u svojich prémiových ležiakoch Budweiser Budvar Original a Budvar 33 sa českému národnému pivovaru podarí výrazný krok k udržateľnosti a preto túto zmenu zavádza globálne na domácom aj všetkých exportných trhoch, vrátane Slovenska.

Budvar je tradičná značka a zároveň moderný svetový inovátor. Už pred dvoma rokmi pivovar nastolil nový trend, keď hliníkovú fóliu na hrdle fliaš vymenil za papier a tiež nikdy neplnil svoje pivo do plastových fliaš. Týmto krokom k ekologickejším výstupom nadviazal na svoje čisto prírodné vstupy od chemicky neupravovanej vody z vlastnej artézskej studne cez svetlý moravský jačmenný slad až po celé hlávky najkvalitnejšieho žateckého chmeľu. Autentické je aj zrenie budějovických ležiakov, ktoré pivovar neurýchľuje a dopraje im potrebný čas. Budvarské ležiaky teda na rozdiel od iných ležia v tankoch tak dlho, ako treba - či už je to 90 dní pri Budweiser Budvar Original , čo je najviac zo všetkých ležiakov v Česku a na Slovensku, alebo až exkluzívnych 200 dní pri Budvar RESERVE, čo je najviac zo všetkých ležiakov na svete.

Teraz prichádza český národný pivovar Budějovický Budvar s ďalším prvenstvom v oblasti udržateľnosti a globálne prechádza z plastových obalových fólií na ekologicky zodpovednejšie papierové balenia a zavádza ich na svoje prémiové ležiaky.

 

image
BB

Zmena prebieha globálne

Český národný pivovar Budějovický Budvar je ambasádor českej pivnej tradície doma aj vo svete a jej inovátorstvo je toho neoddeliteľnou súčasťou. Uvedomujeme si našu zodpovednosť voči životnému prostrediu nielen v Českých Budějoviciach, ale aj vo všetkých vyše 80 krajinách, kam vyexportujeme každý jeden z cca 1,3milióna hektolitrov Budvaru ročne.​ Preto od mája postupne nahrádzame plastové obalové fólie skupinových 6- balení papierovými obalmi. Táto zmena je globálna a prebehne na domácom a celom exportnom trhu v rovnakom čase,“ hovorí Ivan Schwarz, Regional director EMEA Budweiser Budvar.

 

image

Ivan Schwarz, Regional director EMEA Budweiser Budvar.

BB

O 85 ton plastu ročne menej

Negatívny dopad najmä jednorazových plastov na životné prostredie je už taký veľký, že nad ich elimináciou uvažuje každá zodpovedná spoločnosť. „Prechodom z plastových na papierové balenia ušetríme viac než 85 ton plastu ročne a znížime našu uhlíkovú stopu o 16 %. Papier na naše nové balenia sa vyrába z dreva zo zodpovedného lesného hospodárstva s certifikáciou WestRock PEFC, čiže z kontrolovaných a obnoviteľných zdrojov, ktoré neohrozujú budúcnosť lesov. Papierové obaly sú vyrobené bez použitia lepidla, preto sú plne recyklovateľné a nezávadné,“ vysvetľuje Ivan Schwarz. Balenie bude teda nové, vysoká kvalita, spĺňajúca náročné požiadavky našich pivárov, však zostáva. A preto je Budvar skvelý výber pre vás aj pre prírodu.

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 05:41