Leví kráľ sa vracia po 30 rokoch.Disney/
StoryEditor

TRAILER Mileniálom sa splní kinematografický sen. Leví kráľ sa vracia na obrazovky, tvorcovia si za ústrednú postavu vybrali Musafera

Michal Čiernik05.05.2024., 13:00h

Pozri si prvé zábery z nového prequelu k Leviemu kráľovi. Priblížiť má vzťah Mufasi so Scarom.

Lajkuj Brainee.sk na

Áno, je to už 30 rokov, čo bol Simba nútený vyrastať bez otca, odkedy sa spriatelil s Timonom a Pumbou a konfrontoval sa so zlým Scarom v pôvodnom animovanom filme z roku 1994.

image

Väzeň sa pomocou lyžice prekopal cez stenu. Dieru však spravil do vedľajšej cely, napadol odsúdeného vraha

Síce sme v roku 2019 dostali remake tohto filmu, ktorý nás znovu vtiahol do príbehu pomocou takmer realistických počítačových efektov.

Pred Simbom

Nový film z dielne Disney, Mufasa: Leví kráľ, ťa zavedie do Mufasovho detstva a prerozpráva ti príbeh, ako sa z neho stal vládca Pride Lands.

Okrem toho sa dozvieme viac aj o vzťahu medzi Scarom a Mufasom. James Earl Jones, ktorý prevzal hlas Mufasa v rokoch 1994 a 2019, bol nahradený Aaronom Pierrom, zatiaľ čo Scara - vyjadreného Jeremym Ironsom v roku 1994 a Chiwetel Ejiofor v roku 2019 - hrá Kelvin Harrison Jr..

V novom traileri môžeme vidieť Mufasu ako levíča, ktoré objavuje svoje budúce kráľovstvo a stretáva sa zo zvieratami, ktoré tam žijú. Jeho príbeh rozpráva už tradične Rafiki, ktorý Mufasu predstavil ako „Leva bez kvapky ušľachtilosti v krvi. Leva, ktorý navždy zmení naše životy a leva, ktorý bude formovať náš osud.“

Režisér Barry Jenkins prezradil, že Mufasa bude obsahovať úplne novú hudbu, podrobnosti o soundtracku však drží v tajnosti. „Keď som v 90. rokoch pomáhal mojej sestre vychovávať dvoch mladých chlapcov, vyrastal som s týmito postavami. Príležitosť spolupracovať s Disney na rozšírení tohto nádherného príbehu o priateľstve, láske a dedičstve a zároveň pokračovať v mojej práci zaznamenávajúcej životy a osudy pôvodných Afričanov, prinútených vyrastať mimo svoju domovinu, je splneným snom,“ povedal Jenkins pre Variety.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
05. máj 2024 13:02