Na tripe s Johnnym Deppom či retro gay romanca. Toto sú najlepšie letné filmy.Youtube/Therumdiaryfilm/Pinterest
StoryEditor

Na tripe s Johnnym Deppom či retro gay romanca. Toto sú najlepšie letné filmy, ktoré musíš vidieť

kov16.07.2022., 17:00h

Paríž, Portoriko, severné Taliansko, ale aj bájny ostrov. Vyraz s nami na dovolenku, na ktorú len tak nezabudneš.

Lajkuj Brainee.sk na

Leto so svojím slnečným počasím a dlhými dňami je časom prázdnin, dovoleniek, výletov či stretávania sa s priateľmi. A neodmysliteľne k nemu patria aj letné filmy, ktoré ťa vedia dostať do tej správnej atmosféry, inšpirovať k výberu destinácie na dovolenku alebo aj vyvolať v tebe nostalgiu.

Brainee ti prináša top výber letných filmov.

Daj mi tvoje meno

V roku 2017 sa talianskemu režisérovi L. Guadagninovi podarilo natočiť výnimočný film, a taliansky vidiek 80. rokov ešte nikdy nevyzeral viac cool. Jazdy na bicykli naprieč letnou krajinou, hranie volejbalu či zobrazenie obyčajnej dedinskej diskotéky tu pôsobí tak sugestívne, že nejeden divák po vzhliadnutí pocíti túžbu zabookovať si dovolenku v lombardskom regióne.

Dej sa točí okolo sedemnásťročného tínedžera Elia, ktorý trávi prázdniny so svojou rodinou. Jeho rutina sa naruší príchodom amerického študenta Olivera, ktorý je ich letným hosťom. Spočiatku sa zdá, že s Eliom nemajú veľa spoločného, no keď spolu začnú tráviť viac času, rozvinie sa medzi nimi niečo oveľa hlbšie než len priateľstvo.

Gay romanca zaujme najmä strhujúcim výkonom Timothée Chalameta, pôsobivou atmosférou a krásnou kamerou.

image

Nie som namyslený, len trpím vzácnou poruchou, priznal sa Brad Pitt. O akú chorobu ide a môžeš ju mať aj ty?

Rumový denník

Na rovinu. Tento film nie je žiaden kinematografický skvost, a množstvo fanúšikov si ho navždy bude pamätať najmä ako osudný moment, kedy sa prvýkrát zoznámili Johnny Depp a Amber Heard (vieme ako to skončilo), no ako reklama na exotickú dovolenku je to viac než slušné.

Príbeh sa odoráva v roku 1960. Paul Kemp (Johnny Depp) je novinár na voľnej nohe, píšuci pre krachujúci plátok kdesi v Karibiku. Chce si vydobyť svoje miesto na slnku, čím viac sa ale snaží, tým menší úspech má. Zo stroskotancov, ktorí sa okolo neho neustále pohybujú, si za najlepšieho priateľa zvolí toho najspoľahlivejšieho – fľašu rumu.

Rumový denník je oddychovkou, z ktorej si pravdepodobne najviac zapamätáš zábery na dobové Portoriko s jeho nádhernými plážami, zaujímavý karibský folklór a nikdy nekončiaci ruch mesta.

Polnoc v Paríži

Asi každý z nás sa niekedy zamyslel nad tým, aké by to bolo žiť v inej dobe. Taký je aj prípad scenáristu Gila (Owen Wilson), ktorý so svojou snúbenicou Inez (Rachel McAdams) prichádza spolu s jej rodičmi do Paríža. Gil je romantik, miluje Paríž a chcel by sa sem presťahovať, Inez však jeho predstavu nezdieľa.

Jeden večer sa hlavný hrdina vyberie sám večer do mesta, a úderom polnoci sa pomocou starého Peugeotu prevezie časom do Paríža 20. rokov. V priebehu noci dokonca stretne svojich umeleckých hrdinov, ako Hemingwaya či Pabla Picassa, ale aj známe osobnosti tej doby, ako Zeldu a Francisa S. Fitzgeraldovcov či Gerturdu Steinovú. A to nie je všetko, ešte sa stihne aj zaľúbiť do krásnej Adriany (Marion Cotillard).

Ak ťa niekedy v lete zastihne daždivý deň, určite ti odporúčame pozrieť si túto feel good romantickú komédiu. Režisér Woody Allen ťa prevedie uličkami metropoly lásky a umenia s noblesou sebe vlastnou, sprevádzať ťa bude skvelý soundtrack a čarovné zákutia tohto mesta.

Čeľuste

Letné filmy, to nemusí byť len romantika a dovolenkový raj, ale aj poriadny kus napätia. Ak už máš dosť sladkých letných snímok, pozri si túto trilerovú klasiku zo sedemdesiatych rokov. 

Dej sa odohráva vo fiktívnom rekreačnom meste Amity, ktoré turistov láka piesočnatými plážami a modrým morom. Idylka sa však rýchlo skončí po smrteľnom útoku neskutočne agresívneho sedemmetrového bieleho žraloka. Predátorovi jedna obeť nestačí a čoskoro prichádzajú ďalšie, mestečko sa postupne dostáva do stavu absolútnej paniky.

Všetci čakajú, kto by sa mohol zvieraciemu zabijakovi postaviť, a ľudská nezodpovednosť prinesie ďalšie úmrtia, napokon sa na more s jedinou úlohou – zabiť žraloka, vydá trojica mužov. Nebude to však jednoduché.

V tomto filme je atmosféra strachu vygradovaná až na úplné maximum, a napriek svojmu veku dodnes nestratil kúzlo. Ak cestuješ na dovolenku k moru, radšej si premysli jeho pozeranie. 

Jumanji: Vitajte v džungli 

K letu a prázdninám patrí aj zábava a dobrodružstvo. Tú ti určite ponúka film režiséra Jakea Kasdana z roku 2017.

Po tom, čo štvorica študentov objaví starú hraciu konzolu, sú vtiahnutí do fantastického sveta Jumanji. V ňom sa z nich stanú avatary, ktorých si na začiatku hry vybrali - z nevýrazného Spencera je razom mocný dobrodruh, svalovec Fridge sa zmení na drobného génia, z krásnej blondínky Bethany je zavalitý profesor a nemotorná Martha sa premení na odvážnu bojovníčku. Rozlúsknuť Jumanji však nebude hračka.

Dobrodružná komédia je príjemnou oddychovkou, pri ktorej si užiješ humor aj akciu. Chémia medzi hercami šľape naplno, a ak máš chuť na zábavu, ktorá sa na nič nehrá, film by určite nemal chýbať v tvojom letnom zozname.

Za zmienku určite stojí aj film Pláž s Leonardom DiCapriom, romantický muzikál Mamma Mia!, horor Viem, čo ste robili minulé leto či detektívka Smrť na Níle.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 13:22