Eva KailisováTASR/European Parliament via AP
StoryEditor

Skorumpovaná europoslankyňa vraj nevedela o peniazoch vo svojom byte. Polícia tam našla bankovky v hodnote 150-tisíc

TASR14.12.2022., 10:00h

Eva Kailisová, grécka europoslankyňa zapletená do korupčného škandálu v Európskom parlamente, „nevedela o existencii” peňazí, ktoré polícia našla u nej doma. Oznámil to v utorok jej právnik Michalis Dimitrakopulos.

Lajkuj Brainee.sk na

Kailisovej právny zástupca uviedol, že jeho klientka je nevinná, a poprel „nepravdivé fámy”, že by bola dostávala úplatky z Kataru.

Obvinenie po sérii razií

Podľa Dimitrakopulosa nemá Kailisová, ktorú v utorok poslanci Európskeho parlamentu odvolali z funkcie svojej podpredsedníčky, „nijaký vzťah s peniazmi, ktoré sa našli u nej doma”.

image

Volali ju Steve Jobs v sukni, oklamala najväčších investorov. Kto je Elizabeth Holmesová, ktorú odsúdili na 11 rokov?

Zároveň dodal, že otázky týkajúce sa týchto peňazí, by možno vedel zodpovedať Kailisovej partner Francesco Giorgi, ktorý taktiež pracuje v EP. Kailisová bola jednou zo šiestich ľudí, ktorých belgická polícia zatkla po sérii razií v Bruseli.

150-tisíc

Je zároveň jedinou europoslankyňou obvinenou v tomto prípade. Počas prehliadky jej bytu našla polícia údajne bankovky v hodnote 150-tisíc eur, uviedol nemenovaný zdroj z belgickej justície. Išlo tak o nezanedbateľné množstvo, ktoré by si zrejme všimol každý.

image

Peniaze

Unsplash

Belgický súd v stredu rozhodne, či Kailisová a ďalšie tri osoby obvinené v tejto súvislosti zostanú až do súdu vo väzbe, alebo budú stíhané na slobode. Vláda v Katare už poprela, že by sa bola v súvislosti s týmto prípadom dopustila zločinu.  

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 16:21