Letecká spoločnosť ponúka letenky pre štvornohých miláčikov.Bark Air/
StoryEditor

Dovolenka so štvornohým priateľom? Spoločnosť ponúka letenky pre psov

iDnes.cz22.04.2024., 12:30h

Skvelá správa pre psíčkarov. Letecká spoločnosť Bark Air ponúka letenky aj pre domácich miláčikov.

Lajkuj Brainee.sk na

Od apríla si môžu majitelia psov rezervovať letenky na "psie lietadlá". Nová letecká spoločnosť Bark Air bude prevádzkovať linky medzi New Yorkom a Los Angeles a New Yorkom a Londýnom, píše portál iDnes.cz

Miesto si môžu vybrať

Štvornohí cestujúci môžu sedieť kdekoľvek v kabíne lietadla - na sedadle, na podlahe alebo na kolenách majiteľov. Na vôdzke budú musieť byť len počas vzletu, pristátia a turbulencií, inak sú vôdzky dobrovoľné.

Počas letu bude pre psov zabezpečené občerstvenie. Kabína má byť vybavená aj upokojujúcimi pomôckami, ako sú feromóny, hudba alebo uteráky, aby sa psy cítili pohodlne.

„Zistíme, či je to služba, ktorú svet chce a oceňuje,“ hovorí Matt Meeker, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Bark Air. „Budeme mať dosť času na to, aby sme to zistili,“ dodal. Spoločnosť na svojej webovej stránke tiež uvádza, že v priebehu leta plánuje pridať ďalšie trasy.

image

Bratislavské letisko neprestáva prekvapovať. Po Istanbule predstavilo ďalšie nové linky do exotických destinácií

Letenky nie sú najlacnejšie

Za letenku pre svojho domáceho miláčika si však majitelia poriadne priplatia. Cena jednosmernej letenky sa začína od 6 000 dolárov, čo je v prepočte vyše 5 600 eur. 

Nová letecká spoločnosť bude prevádzkovať lety medzi New Yorkom a Los Angeles raz týždenne v každom smere a medzi New Yorkom a Londýnom dvakrát mesačne. Cena jednosmernej letenky cez Atlantik sa začína na 8 000 dolároch (vyše 7 500 eur). V cene je zahrnuté miesto pre jedného psa a jeho majiteľa.

Prvé odlety sú naplánované na 23. mája. Lietadlá sú podľa spoločnosti určené pre 15 psov a ich majiteľov. Spoločnosť však na svojej webovej stránke uvádza, že na jeden let nepredá viac ako desať leteniek, aby bol dostatok miesta pre ľudí a zvieratá.

Pribudlo aj Rusko

Bark Air nie je prvou leteckou spoločnosťou, ktorá sa zameriava na zvieratá. V roku 2007 bola v USA založená spoločnosť Pet Airways, ktorá sa špecializovala výlučne na prepravu domácich zvierat, najmä psov a mačiek.

Domáce zvieratá cestovali v prepravkách a počas letu ich musel pravidelne kontrolovať palubný personál. Celkovo sa do lietadla zmestilo asi päť desiatok prepraviek. Spoločnosť sa však čoskoro dostala do finančných problémov a v roku 2011 ukončila svoju činnosť. Počas svojej prevádzky prepravila približne deväťtisíc zvierat.

image

Na dovolenku vďaka vlastným výkalom? Prvá továreň na svete premení ľudské exkrementy na letecké palivo

V apríli tohto roku zaviedla služby prepravy zvierat aj ruská letecká spoločnosť Aeroflot a zvieratá sa budú môcť prepravovať v prepravke na sedadle cestujúceho. „Služba bude priebežne dostupná na vlastných letoch spoločnosti Aeroflot a na letoch jej dcérskej spoločnosti Rossiya Airlines, ktorá lieta pod kódom SU,“ uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení. Cestujúci budú môcť prepravovať prepravku na vedľajšom sedadle so zvieraťom v ktorejkoľvek triede.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 15:54