Na majstrovstvách sveta v Katare zomrel už druhý novinár.Twitter/monica Grayley, Gulf-times/
StoryEditor

V Katare počas majstrovstiev zomrel už druhý novinár. Príčina smrti je zatiaľ nejasná, predtým sa fotil v dúhovom tričku

Michal Čiernik12.12.2022., 10:00h

V deň posledných štvrťfinálových zápasov prišla z Kataru tragická správa. Zomrel katarský fotoreportér. Je už druhý za dva dni.

Lajkuj Brainee.sk na

Majstrovstvami sveta otriasla smrť už druhého novinára v priebehu dvoch dní. Gulf Times cez víkend informoval, že zomrel katarský fotoreportér Khalid al-Misslam. „Al-Misslam, Katarčan, náhle zomrel počas Majstrovstiev sveta FIFA v Katare 2022. Veríme v Alahovu milosť a odpustenie pre neho a jeho rodine vyjadrujeme hlbokú sústrasť,“ uviedol katarský portál.

Al-Misslam pracoval pre katarský spravodajský kanál Al Kass TV a pokrýval svetový pohár. Okolnosti jeho smrti sú nejasné, televízny kanál sa o jeho úmrtí zmienil len krátko v priamom prenose, uvádza Unilad.

Táto smutná správa prichádza len deň po smrti známeho amerického futbalového novinára Granta Wahla. Ten zomrel len deň po svojich 48. narodeninách pri komentovaní piatkového štvrťfinálového víťazstva Argentíny nad Holandskom. Športový redaktor pre Sports Illustradet skolaboval na štadióne Lusail Iconic, odkiaľ ho previezli do neďalekej nemocnice.

Wahl sa celý týždeň sťažoval na zdravotné problémy, kvôli ktorým musel dvakrát navštíviť lekára. „Takže tento týždeň mi povedali, že mám bronchitídu. Na lekárskej klinike v mediálnom centre som bol dvakrát, vrátane dnešného dňa.“ povedal vo svojom podcaste Futbol s Grantom Wahlom „Dnes sa cítim lepšie. Zrušil som všetko čo som mal naplánované a oddýchol som si,“ prezrádza Wahl.

image

Majstrovstvá sveta v Katare sa odsúdili na smrť ešte skôr ako začali. Pozri sa, prečo ich celý svet bojkotuje

Jeho rodina podobne ako mediálny futbalový svet ostal v šoku. Zatiaľ čo lekári tvrdia že zomrel na chorobu, jeho brat Eric Wahl si myslí niečo iné. Americký novinár mal totiž problémy s miestnou políciou kvôli dúhovému tričku ktoré si chcel vziať na štadión. Jeho brat si myslí, že za jeho smrť môže on. „Volám sa Eric Wahl. Bývam v Seattli vo Washingtone. Som brat Granta Wahla. Som gay,“ povedal vo videu zverejnenom na svojom instagramovom účte. „Ja som dôvod, prečo mal na svetovom pohári dúhové tričko. Môj brat bol zdravý. Povedal mi, že sa mu vyhrážali smrťou. Verím, že bol zabitý,“ prezradil Eric.

image

V televízii protestovala proti vojne na Ukrajine, dostala niekoľko pokút. Novinárka utiekla z Ruska

Jeho smrť otriasla mnohými na turnaji a po celom svete. „Americký futbal vyjadruje úprimnú sústrasť Grantovej manželke Dr. Celine Grounderovej a všetkým jeho rodinným príslušníkom, priateľom a kolegom v médiách. A ďakujeme Grantovi za jeho obrovskú oddanosť a vplyv na našu hru v Spojených štátoch. Jeho písanie a príbehy, ktoré rozprával, budú žiť ďalej,“ píše US Soccer vo svojom vyhlásení.

image

Prísne opatrenia proti covidu vyvolali v Číne vlnu demonštrácií. Študenti protestovali s matematickými rovnicami

Wahl bol ženatý s Céline R. Gounder, americkou infekčnou lekárkou. Navštevoval Princetonskú univerzitu. Okrem práce v Sports Illustrated bol tiež futbalovým analytikom pre CBS Sports a Fox Sports a napísal knihu „The Beckham Experiment“. Jeho posledný publikovaný príbeh kritizoval hostiteľskú krajinu za smrť tisícov robotníkov, ktorí zomreli pri budovaní štadiónov.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 01:35