V živote zažíva nepríjemné situácie, ako sú pohľady, či vyjadrenia, že do barov nemôžu deti.Tlc Australia/Youtube
StoryEditor

Jej život je o neustálom presviedčaní, že je dospelá. Má 22 rokov, ale telo 8-ročného dieťaťa

Nikola Michalkova24.09.2022., 12:00h

Má 22 rokov, ale vzhľadovo vyzerá ako dieťa. Svet musí presviedčať, že je dospelá. Mladá žena vysvetlila, aký má pre to život.

Lajkuj Brainee.sk na

Shauna Rae, ktorá žije na Long Island v New Yorku, a má výšku 8-ročného dieťaťa prehovorila o tom, aký má život.  

Prestala rásť

Život 22-ročnej Shauny nezačal priaznivo. Keď mala šesť mesiacov, matka spozorovala na jej hlave vydutinu. Navštívili doktora, ktorý jej našiel agresívny rakovinový nádor. Lekári dokázali nádor vyoperovať a Shauna sa po troch rokoch chemoterapie z rakoviny vyliečila.  

Nanizmus (nedostatok rastového hormónu, pozn. red.) u Shauny spozorovali už v materskej škole, keď všetky deti boli vyššie ako ona. Až v 16-tich rokoch lekári zistili, že prestala rásť. Jej kosti už boli na svojom mieste, hypofýza vyzerala tiež v norme a ďalší rast bol preto nepravdepodobný. 

Aj napriek tomu, že lekári jej podávali rastové hormóny, Shauna zostala malého vzrastu a teraz vedie úplne iný život ako typická 22-ročná žena. 

Uvedomovať si to začala neskôr

V dokumente TLC Australia vysvetlila: „To, že nebudem normálna, som si neuvedomovala až do mojich 16-tich rokov. V tom momente sa zrútil svet.“

„Chcem žiť môj život tak, ako moji priatelia a sestry, ale potrebujem, aby si moja mama, otec a zvyšok sveta, uvedomili, že som dospelá,“ uvádza sa na portáli Unilad

image

Shauna Rae má 22 rokov, avšak telo má ako 8-ročné dieťa.

Tlc Australia/Youtube

Shauna, samozrejme, bojuje s tým, že ostatní ju vidia ako dieťa, čo dokazuje aj fakt, že zažíva nepríjemné situácie. Napríklad v bare pri sadaní si na barovú stoličku, pohľady, ktorými sa na ňu ostatní pozerajú či vyjadreniami, že do baru nie je povolený vstup deťom, pričom musí ukazovať svoj občiansky preukaz, aby dokázala, že je dospelá. „Keď som ju prvýkrát uvidela v bare, moja prvá myšlienka bola, že pre deti je vstup do baru nelegálny,“ vyjadrila sa barmanka v dokumente TLC Australia.

„Výhody tejto situácie sú, že dostaneš lízatko v kaderníctve, nezastavujú ťa ľudia na ulici, môžeš sa hrať na hlúpu, keď to potrebuješ. A keď rozprávaš veľmi múdro, ľudia sú prekvapení a považujú ťa za detského génia,“ rozpráva v dokumente. 

Porovnáva sa

Mladá žena bojuje aj s tým, akým spôsobom sa na ňu pozerajú v porovnaní s jej o dva roky staršou sestrou Tarou. „Je ťažké vidieť mojich priateľov a rodinu, ako sú viac nezávislí, ale nezávidím ani nežiarlim na Taru a na to, aké rozhodnutia urobila vo svojom živote, či ísť na vysokú školu alebo sa odsťahovať,“ vyjadrila sa na portáli Unilad. 

„Ale myslím si, že je veľmi nefér, že moji rodičia sa k nám správajú odlišne aj napriek tomu, že je medzi nami len dva roky rozdiel. Rodičia mi hovoria, ako chcú, aby som sa stala nezávislou, avšak sa to nedá, keď mám na sebe vôdzku.“

image

„Som postihnutá a teplá a som na to hrdá,“ píše Kika vo svojom blogu. Kvôli diskriminácii sa odsťahovala zo Slovenska

Snaží sa správať dospelo

S priateľmi navštevuje miestny pivovar a dúfa, že správanie sa ako dospelá žena jej pomôže cítiť sa viac sebavedomo. Odhalila tiež, že aby vyzerala staršie, začala používať vaping. 

„Vždy ma priťahoval ten životný štýl s tetovaniami, piercingami, vapingom alebo jednoducho robiť čokoľvek, čo je dospelé,“ pokračuje. 

„Nebolo to o tom ukázať ostatným, že som dospelá, ale o tom dokázať sebe, že som dospelá.“

Taktiež vyskúšala aj zoznamovanie sa cez internet a hľadá si spôsoby, ako stretávať nových ľudí, ale taktiež zdôrazňuje, že na to, aby sa stala nezávislou, nepotrebuje priateľa.  

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
04. máj 2024 06:51