TV Markíza zabodovala s Prezidentskými duelmi. Vystrelil hlavný duel medzi Pellegrinom a Korčokom.
StoryEditor

Prezidentský duel Pellegrini vs. Korčok je doteraz najsledovanejším programom roka

19.03.2024, 14:28
Autor:
redred

Markíza sa pochválila, že aj jej spravodajský portál TVNOVINY.sk dosiahol vďaka špeciálnej online relácii ku prezidentským duelom jeden z najlepších výsledkov v rámci vysielania naživo.

Televízia Markíza v pondelok 18. marca 2024 odvysielala hneď dva duely prezidentských kandidátov pod názvom Prezident 2024: Predvolebná diskusia. Najostrejšie sledovaným bol vôbec prvý exkluzívny diskusný súboj dvoch najhorúcejších kandidátov na post hlavy štátu - Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka. V oboch hlavných cieľových skupinách sa stal suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V univerzálnej cieľovej skupine 12+ dokonca išlo o zatiaľ najsledovanejší program od začiatku tohto roka.

image

TV Markíza zabodovala s Prezidentskými duelmi.

V hlavnej, obchodne podstatnej cieľovej skupine 13-55 dosiahla večerná relácia Prezident 2024: Predvolebná diskusia druhý najvyšší tohtoročný rating v rámci celého trhu 10,6 percenta a taktiež aj nadpriemerný trhový podiel 32,7 percenta. Konkurenčná zábavná šou Inkognito na TV Joj zaostala v rovnakej cieľovej skupine s podielom na trhu rovných 11 percent. Francúzsky historický film Odsun na Jednotke oslovil pri obrazovkách 7,1 percenta divákov nad 12 rokov.

Zaujímavú debatu dvoch prezidentských favoritov moderovanú Michalom Kovačičom si nenechalo ujsť celkovo až 632 tisíc divákov starších ako 12 rokov a stala sa tak doposiaľ najsledovanejším programom tohto roka na celom trhu. Aspoň na tri minúty si reláciu zaplo dokonca až 875 tisíc divákov. Pre Markízu je to skôr prestížna záležitosť, keďže celý diel odvysielala neprerušený ani jedným reklamným brejkom. 

image

TV Markíza zabodovala s Prezidentskými duelmi.

Výrazný divácky záujem vzbudila aj podvečerná relácia Prezident 2024: Predvolebná diskusia, ktorá mala po 17:00 hodine priniesť duel prezidentských kandidátov Štefana Harabina a Igora Matoviča. Keďže Štefan Harabin sa napokon rozhodol diskusie nezúčastniť, TV Markíza uplatnila inštitút prázdneho kresla a moderátorka Gabriela Kajtárová viedla debatu iba s Igorom Matovičom.

Aj táto diskusná relácia zaznamenala v komerčnej cieľovej skupine 13-55 zaujímavý rating 5,2 percenta a výrazný podiel na trhu 29,2 percenta. K obrazovkám TV Markíza pritiahla celkovo 373 tisíc divákov, pričom v čase vysielania mala dosah až na 608 tisíc.

image

TV Markíza zabodovala s Prezidentskými duelmi.

Diváci a čitatelia mohli sledovať všetky predvolebné duely naživo aj na spravodajskom portáli TVNOVINY.sk. V špeciálnom pondelkovom vysielaní redakcia Markízy zachytávala príchody jednotlivých prezidentských kandidátov do štúdia, online reláciou v externom štúdiu pred budovou TV Markíza sprevádzal Martin Prôčka so svojimi hosťami.

"Niekoľkohodinové online vysielanie spolu s najočakávanejším prezidentským duelom Pellegrini vs. Korčok a s analýzami odborníkov si naživo do celého sveta zaplo vyše 26 000 ľudí, čo patrí medzi najlepšie výsledky vysielania naživo v meraní webu," pochválil sa PR manažér TV Markíza Lukáš Kočíšek.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Od 1. 1. 2024 sú dáta analyzované v novej komerčnej cieľovej skupine 13-55. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA, Google Analytics

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. apríl 2024 02:41