StoryEditor

Víkendové diskusie: Vypätá situácia v RTVS i Holečkovej prepustenie kresla Korčokovi

15.03.2024, 16:26
Autor:
michmich

Cez víkend nás čaká aj prvá prezidentská debata dvoch kandidátov, ktorí sa v prieskumoch umiestňujú na piatom a šiestom mieste. 

image

Sobotné dialógy.

Sobotné dialógy

Prvú víkendovú politickú diskusiu prinesie RTVS naživo v sobotu 16. marca od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko, ale vidieť ju môžete aj vo vysielaní RTVS :24. Reláciu moderuje Anna Vargová. Tento víkend bude s ňou v rozhlase diskutovať minister práce sociálnych vecí a rodiny a podpredseda strany Hlas - SD Erik Tomáš a poslanec NR SR za PS Štefan Kišš.

Témy ich diskusie budú rodičovský dôchodok, nedostatok ľudí na trhu práce, problém s reedukačnými centrami, ale budú sa zhovárať aj na ďalšie aktuálne dianie.

image

V politike.

V politike

V nedeľu 17. marca už tradične odštartuje ako prvá relácia V politike na ta3. O 11:00 hodine mal privítať  v štúdiu oderátor Braňo Kráľ  predsedu NR SR a zároveň predsedu strany Hlas - SD Hlas-SD Petra Pellegriniho a poslankyňu NR SR za KDH Martinu Holečkovú

Rozprávať sa mali o tom ako štát pomáha rodičom zdravotne znevýhodnených detí, o vypätej situácii v RTVS, ale aj o naštrbených vzťahoch  Slovenska so susednými krajinami. 

Ešte v piatok podvečer však bolo razom všetko inak. KDH sa rozhodlo, že sa nezúčastní nedeľnej debaty ta3 s prezidentským kandidátom Petrom Pellegrinim a odovzdá svoje kreslo na diskusiu ďalšiemu kandidátovi na prezidenta Ivanovi Korčokovi.

,,Podľa mňa by mali občania spoznať názory prezidentských kandidátov v prezidentských debatách, ktorým sa aktuálne Peter Pellegrini vyhýba. Priestor v televíznej debate by mal dostať relevantný kandidát na prezidenta a nepokladám za vhodné, aby som sa ako zástupkyňa KDH stretla s prezidentským kandidátom v nedeľnej debate televízie TA3. Naopak, rada by som svoje miesto prenechala relevantným kandidátom a umožnila tak divákom zhliadnuť historicky prvý stret hlavných dvoch prezidentských kandidátov,” informovala Martina HOLEČKOVÁ, predsedníčka poslaneckého klubu KDH.

Uvidíme, či sa teda namiesto Holečkovej posadí do diskusného kresla proti Petrovi Pellegrinimu Ivan Korčok. Zatiaľ nie je známe, či sa nakoniec aj Pellegrini nerozhodne inak, keď prišla zo strany KDH takáto nečakaná zmena. 

image

O 5 minút 12.

O 5 minút 12

RTVS preberie štafetu o 11:55 hodine so svojou naživo vysielanou politickou debatou O 5 minút 12. V nedeľu 17. marca ju môžete sledovať na Jednotke, ale aj vo vysielaní RTVS :24. Hosťami moderátora Mareka Makaru bude poslanec NR SR za SNS Roman Michelko a poslanec NR SR a podpredseda strany SaS Branislav Gröhling.

Debatovať budú na témy ako návrh zmien vo fungovaní verejnoprávnej televízie a rozhlasu, koncepcia strategickej komunikácie Slovenska, vývoj po zverejnení novely Trestného zákona a uznesenia Ústavného súdu v Zbierke zákonov, no na ich názor sa bude pýtať moderátor aj na zmeny vo vedení SIS, na politickú vôľu na ústavné zmeny v nastavení rodičovského dôchodku, či na ďalšie aktuálne stranícke a politické dianie.

image

Na telo.

Na telo

TV Markíza tento víkend neprinesie klasické Na telo, aké vysiela štandardne každú nedeľu o 13:00 hodine. Ale pripravili prvú zo série troch debát s kandidátmi na prezidenta. Moderátor diskusie Martin Prôčka privíta v štúdiu dvoch prezidentských kandidátov, ktorí sa umiestňujú v preskumoch na piatom a šiestom mieste a to Jána Kubiša a Krisztiána Forróa.

Kandidáti dostanú rovnaké základné tematické okruhy, na základe ktorých bude prebiehať diskusia s otázkami kladenými moderátorom. Každý z kandidátov bude mať k dispozícii rovnaký 20-minútový časový priestor strážený časomierou a na záver diskusie možnosť počas jednej neprerušovanej minúty samostatne prezentovať svoj volebný program, resp. osloviť svojich voličov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 03:09