V relácii Na hrane budú diskutovať dvaja opoziční poslanci.
StoryEditor

Na hrane: Koalícia stále odmieta účasť, preto budú viesť diskusiu dvaja opoziční poslanci

14.03.2024, 16:50
Autor:
michmich

Moderátorka Jana Krescanko Dibáková vyriešila neúčasť diskutujúceho z koalície šalamúnsky. Pozvala dvoch opozičných politikov, ktorí budú diskutovať hlavne na témy, v ktorých sa názorovo nezhodnú.

Do minulého týždňa sa so železnou pravidelnosťou každý štvrtok večer v štúdiu Na hrane stretávali dvaja politici a diskutovali na aktuálne politické a spoločenské témy. Išlo vždy o politikov z dvoch názorových táborov a to jedného z koalície a jedného opozičného.

Minulý týždeň však vyeskaloval dlhodobejší problém a TV Joj bola nútená reláciu zrušiť. Na poslednú chvílu im totiž odriekol účasť minister životného prostredia Tomáš Taraba zo SNS. Za jeho neúčasťou mali byť zdravotné dôvody. Dramaturgia narýchlo nenašla za ministra Tarabu náhradu a preto reláciu zrušili.   

"Portfólio koaličných zástupcov sa nám dramaticky zúžilo. A budem ešte otvorenejšia - istý politik istej strany mi otvorene povedal nebudeme k Vám chodiť, lebo u Vás politicky nič nezarobíme”," informovala vtedy moderátorka relácie Jana Krescanko Dibáková.

Keďže účasť politikov koalície v politických diskusiách je dramatickejšia už dlhšiu dobu a už aj diváci si všimli, že v debatách všetkých televízií sa dookola točí stále tá istá malá skupinka koaličných politikov, verejnosť netrpezlivo čakala, ako vyriešia situáciu v relácii Na hrane tento týždeň. Účasť hostí odtajnila televízia až dnes popoludní. 

Moderátorka Jana Krescanko Dibáková bude dnes v štúdiu síce diskutovať s dvomi politikmi, ale nikto z koalície sa tam neobjaví. Vo štvrtok 14. marca prijali pozvanie predseda Klubu poslancov za koalíciu SLOVENSKO Michal Šipoš Tomáš Valášek, poslane NR SR za Progresívne Slovensko.

Zaujímalo nás, ako chcú v relácii zachovať pluralitu názorov a vyváženosť diskusie, keď budú v horúcich kreslách sedieť len poslanci z opozičných strán. 

"Nejde o dvoch predstaviteľov opozície, ktorí by zastupovali jeden názorový prúd. Ide o ľudí, ktorí sa v opozícii ocitli, ale predstavitelia oboch strán sú v opakovanom konflikte. Pán Valášek bol poslancom, ktorý z koalície vedenej stranou pána Šipoša vystúpil. Práve preto sme dramaturgicky na úvod relácie zaradili vzťahy v opozícii a názorovú polarizáciu aj na "jednom politickom brehu". Koaličné názory budú zastúpené ako dokrútkami, tak aj vstupmi moderátorky. Je dôležité pripomenúť, že takáto zostava je dôsledkom snáh politikov vládnej koalície odmietať účasť v relácii, hoci aj tentokrát dostali viacerí ministri či poslanci priestor prísť a svoje postoje v diskusii vysvetliť," dozvedeli sme sa priamo od moderátorky relácie Jany Kresťanko Dibákovej. 

Témy ich diskusie budú podľa televízie nasledovné - situácia v opozícii, aktuálne politické otázky, prezidentské voľby, ale predsa nevynechajú ani témy spojené s koaličným vládnutím. A to opatrenia a spôsob výkonu politiky vládnej koalície pri témach ako SIS, vzťahy so zahraničím a sociálna sféra.

V relácii ponechali pre divákov možnosť opýtať sa politikov, čo ich zaujíma prostredníctvom aplikácie a moderátorka sa na konci relácie bude pýtať politikov na vybrané divácke otázky. 

Na hrane môžete vidieť vo štvrtok 14. marca o 21:50 hodine na JOJke a na spravodajskej stanici JOJ 24.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
29. apríl 2024 15:16