StoryEditor

A je to oficiálne. Skupina Prima vstúpi s ďalšími dvoma stanicami na slovenský trh

14.03.2024, 15:31
Autor:
redred

Český vysielateľ prevádzakuje na Slovensku od roku 2017 televízny kanál Prima PLUS. V roku 2020 spustil spravodajskú stanicu CNN Prima NEWS. Tento rok pribudnú Prima COOL SK a Prima LOVE SK.

Spoločnosť FTV Prima získala tento týždeň od českej Rady pro rozhlasové a televizní vysílání licencie na vysielanie televíznych kanálov Prima COOL SK a Prima LOVE SK, ktorých vysielanie bude smerované pre územie Slovenska. K televíznym divákom sa tieto kanály dostanú ešte v priebehu roka 2024. Skupina Prima pôsobí na Slovensku už od roku 2017 s televíznym kanálom Prima PLUS, od roku 2020 tam šíri aj spravodajský kanál CNN Prima NEWS.

"Našim hlavným cieľom pri vstupe na slovenský televízny trh bolo, aby sme aj divákom na Slovensku priniesli to najlepšie z vlastnej tvorby skupiny Prima. Tento cieľ sa nemení. Čo sa v uplynulom období zmenilo výrazne, je navýšenie výroby originálnych formátov rozličných žánrov, ktoré divákom prinášame. Vnímame záujem o tento obsah u slovenských divákov a nové tematické kanály preň poskytnú vhodný priestor. Svojim obsahom nové kanály pre slovenský trh nadviažu na úspech našich prvých tematických staníc. Prima COOL v tomto roku oslavuje už pätnáste výročie, takže je na čo nadväzovať," približuje generálny riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

Prvým z dvojice televíznych kanálov, ktoré v ponukách satelitných, káblových a IPTV operátorov na Slovensku čoskoro pribudnú, bude ešte v prvej polovici roka kanál Prima COOL SK. Podrobnosti programovej skladby, ktorú okrem vlastnej tvorby doplnia aj vybrané akvizičné tituly, predstaví skupina Prima verejnosti už čoskoro.

image

Prima rozširuje svoje pôsobenie na Slovensku.

Spolu so štartom nového tematického kanálu Prima COOL SK dôjde aj ku zmene názvu televízneho kanálu Prima PLUS na Prima SK.

"Sme radi, že môžeme všetkým generáciám divákov na Slovensku ponúknuťrodinnú televíznu stanicu v podobe Prima SK, ktorá pravidelne prináša novinky z premiérovej tvorby skupiny Prima. Len od januára tohto roka mali možnosť diváci sledovať osem nových rodinných, zábavných alebo kriminálnych seriálov, ktoré dopĺňajú ďalšie programy. Teší nás, že môžeme rozšíriť ponuku na Slovensku o dva nové kanály a veríme, že si tiež skoro nájdu obľubu u divákov," dodáva Alex Ruzek, programová riaditeľka skupiny Prima.

Na kanáli Prima PLUS, respektíve už čoskoro Prima SK, pribudnú aj ďalšie programové novinky. Úvod roka plný premiérových seriálov bude od 1. apríla pokračovať sviežim, romanticko-komediálnym príbehom zo slnkom zaliateho pobrežia Jadranu pod názvom Lež na pláži. Už v najbližších týždňoch pribudnú vo vysielaní kanálu aj úspešné adaptované licencované zábavné formáty ako Inkognito či Máme rádi Česko. Tými sprevádza obľúbený moderátor Libor Bouček, ktorý v nich hostí množstvo známych tvárí.

Diváci na Slovensku majú od roku 2020 navyše možnosť sledovať aj spravodajstvo platformy CNN Prima NEWS, ktoré spolu s ďalšími lifestyleovými a dokumentárnymi reláciami prináša rovnomenný kanál dostupný v ponukách operátorov.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
29. apríl 2024 12:12