StoryEditor

Víkendové diskusie o nelegálnej migrácii i prieskum ako veríme Putinovi či Orbánovi

08.09.2023, 19:27
Autor:
redred

Prezidentka v špeciálnej diskusii o politickej budúcnosti Slovenska, vymenovaní novej vlády a prezidentských voľbách v roku 2024.

image

Eduard Heger a Peter Pellegrini.

Sobotné dialógy

V sobotu 9. septembra od 12:10 hodiny na Rádio Slovensko a vo vysielaní RTVS :24 odštartuje nové vydanie diskusnej politickej relácie Sobotné dialógy.

Hosťami moderátorky Marty Jančkárovej budú poslanec NR SR a predseda strany Demokrati Eduard Heger a poslanec NR SR a predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.

Moderátorka sa bude oboch expremiérov pýtať na témy ako opatrenia na riešenie migrácie či na sociálno-ekonomickú situáciu na Slovensku. Obaja diskutujúci vyjadria svoj názor aj na pozície k vládnym novelám v NR SR a o možnostiach politického vývoja po voľbách.

image

Zuzana Čapútová.

V politike

Vláda odborníkov na čele s premiérom Ľudovítom Ódorom, ktorú vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová, vedie Slovensko viac ako sto dní. V akom stave sa Slovensko nachádza?

O politickej budúcnosti Slovenska, vymenovaní novej vlády a prezidentských voľbách v roku 2024 bude v nedeľu 10. septembra hovoriť hlava štátu Zuzana Čaputová v prezidentskom špeciáli. Reláciu bude moderovať Richard Dírer.

image

Robert Kaliňák a Milan Majerský.

Po diskusii s prezidentkou bude Richard Dírer pokračovať v debate o aktuálnej politickej situácii aj predčasných voľbách s Robertom Kaliňákom, členom Predsedníctva Smer-SSD a predsedom KDH Milanom Majerským.

Problematika nelegálnej migrácie vzbudzuje na Slovensku vášne. Deje sa tak niekoľko týždňov pred predčasnými parlamentnými voľbami. To však nie je jediné, čo trápi Slovákov. Ako si poradia s cenami energií?

Pozor diskusia túto nedeľu začína o pol hodiny skôr. Televízia ta3 ju odvysiela v nedeľu 10. septembra od 10:30 hodiny.

image

Igor Matovič a Milan Uhrík.

O 5 minút 12

V druhej nedeľnej diskusii od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní RTVS :24 prídu diskutovať poslanec Národnej rady SR a predseda hnutia OĽANO A PRIATELIA Igor Matovič a poslanec Európskeho parlamentu a predseda hnutia Republika Milan Uhrík.

Moderátor Marek Makara s ními rozoberie situáciu v súvislosti s nelegálnou migráciou, návrhy zmien vo fungovaní ambulantných pohotovostí a novela Trestného zákona, ale aj dosah zdražovania a pomoci štátu na životnú úroveň občanov.

Zaujímavý bude aj ich názor na možné scenáre vývoja a výzvy po voľbách, či aké sú možnosti upokojenia spoločenského a politického napätia.

image

Igor Matovič a Boris Kollár.

Na telo

Parlament sa tento týždeň neúspešne pokúsil otvoriť mimoriadne schôdze. Poslanci sa na nich mali venovať téme nelegálnej migrácie, pretrvávajúcemu problému s detskými pohotovosťami aj novele Trestného zákona. 

Do predčasných parlamentných volieb ostávajú tri týždne a politické strany sa naplno venujú vrcholiacej kampani. 

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 10. septembra 2023 v relácii Na telo rozprávať s lídrom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom a predsedom Sme rodina Borisom Kollárom

Okrem toho prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti zahraničných lídrov vrátane Vladimira Putina, Donalda Trumpa či Viktora Orbána.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 17:36