StoryEditor

Víkendové diskusie: Kto prevezme štafetu po prezidentke a aj o kandidátkach strán

23.06.2023, 17:46
Autor:
michmich

Okrem toho v relácii Na telo prinesú exkluzívny prieskum dôveryhodnosti generálneho a špeciálneho prokurátora a tiež policajného prezidenta.

Sobotné dialógy

V sobotu 24. júna od 12:10 hodiny prinesie RTVS prvú víkendovú politickú diskusiu na Rádio Slovensko a vo vysielaní:24. V Sobotných dialógoch privíta moderátorka Marta Jančkárová prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú.

image

Sobotné dialógy.

Rozoberú možnosti politickej budúcnosti a prezidentkyne priority pre posledný rok vo funkcii. Diskutovať budú aj o aktuálnom spravovaní štátu, napĺňanie vládnych priorít a legislatívny proces v NR SR. Moderátorka sa prezidentky opýta aj na aktuálnu politickú situáciu pred voľbami a výzvy pre Slovensko po voľbách.

V Politike

V nedeľu 25.júna o 11:00 hodine odštartuje prvá politická diskusia z troch.

image

V Politike.

Tentoraz ju bude moderovať Rastislav Iliev a do nového štúdia si pozval predsedu strany Sme rodina a predsedu NR SR Borisa Kollára a predsedu strany SASKA a poslanca NR SR Richarda Sulíka.

Diskutovať budú na témy ako kto nahradí Zuzanu Čaputovú, o uzatváraní kandidátok strán, predvolebnú kampaň poznačenú škandálmi aj o schvaľovaní zákonov na poslednú chvíľu.

O 5 minút 12

Druhá nedeľná politická diskusná relácia začne už tradične 25. júna od 11:55 hodiny na Jednotke a vo vysielaní:24.

S moderátorom Marekom Makarom si za jeden stôl sadnú poslanec NR SR a predseda hnutia OĽaNO A PRIATELIA Igor Matovič a poslanec Európskeho parlamentu a predseda hnutia Republika Milan Uhrík.

image

O 5 minút 12.

Rozoberú spolu témy ako situácia po vyhlásení prezidentky SR a dosah na parlamentné a prezidentské voľby, hľadanie kandidátov; pohyby na politickej scéne pred odovzdaním kandidátnych listín, ale aj vedenie kampane, transparentnosť a zabezpečenie volieb.

Moderátor sa ich bude pýtať aj na možné scenáre politického vývoja a výzvy po voľbách, na nastavenie pomoci ľuďom v súvislosti so zdražovaním, ale aj na hospodárenie štátu, vývoj ekonomiky a možnosti ozdravovania verejných financií.

Na telo

Zuzana Čaputová nebude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Špekulácie o tom, kto by mohol byť jej nástupcom, na seba nenechali dlho čakať. Kandidatúru nevylúčil Ivan Korčok, ktorého meno sa v súvislosti s prezidentským palácom skloňuje už mesiace. Vlastného kandidáta chce ale postaviť aj SNS.

NAKA opäť prešetruje korupciu na PPA. Agentúru sprevádzajú podozrenia od čias tretej vlády Roberta Fica, kedy jej aj rezortu pôdohospodárstva šéfovali nominanti SNS. OĽaNO teraz vyzýva prezidentku na odvolanie ministra Jozefa Bíreša.

Stranám sa kráti čas na uzavretie kandidátok. Definitívne vyprší 2. júla. Kým SNS zbiera malé pronárodné strany, OĽaNO stále rokuje s Kresťanskou úniou a stranou Za ľudí.

image

Na telo.

Aj o týchto témach sa bude moderátor Michal Kovačič už túto nedeľu 25. júna v relácii Na telo rozprávať s lídrom hnutia OĽaNO A PRIATELIA Igorom Matovičom a predsedom SNS Andrejom Dankom.

Okrem toho máme pripravený aj exkluzívny prieskum dôveryhodnosti generálneho a špeciálneho prokurátora a tiež policajného prezidenta.

Relácia Na telo sa tradične začína o 13:00 hodine na obrazovkách TV Markíza a webe TVnoviny.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. máj 2024 18:35