StoryEditor

Májová analýza TV sledovanosti: Hokej miešal karty, prekvapili Rodinné prípady

07.06.2023, 08:18

Športový kanál RTVS dosahoval vďaka hokeju excelentné výkony. V dvoch hlavných cieľových skupinách obsadil v oboch rebríčkoch TOP 50 programov mesiaca nadpolovičnú väčšinu miest.

Hokejové MS 2023, ktoré tento rok poslednýkrát vysielala RTVS, výrazne dominujú májovým rebríčkoch najsledovanejších programov v obchodnej aj univerzálnej cieľovej skupine. RTVS tento hokejový šampionát pomohol, keďže si do veľkej miery dokázala vylepšiť pozíciu na trhu a prvý mesiac tohto roka hrala komerčným televíziám adekvátneho konkurenta.

V TOP 50 len 7 spravodajských relácií

V univerzálnej cieľovej skupine všetkých divákov nad 12 rokov obsadil hokej v TOP 50-tke 31 pozícií a z toho dokonca neprerušene prvých 24 miest. Z 31 pozícií to bolo odvysielaných 20 tretín jednotlivých zápasov (každá tretina sa počítala v rebríčku ako samostatný program) a 11 umiestnení tam dostali hokejové štúdiá RTVS pomedzi jednotlivé tretiny.

Prvé dve priečky obsadil zápas Slovenska s dovtedy neporazeným Švajčiarskom z 18. mája, v ktorom nám išlo o veľa - či získame podstatné tri body, ktoré by nám zabezpečili postup do ďalšej fázy turnaja. Úplne najvyššie vyskočila 2. tretina, tú sledovalo v lineárnom vysielaní 978 tisíc divákov. RTVS sa pochválila, že ďalších vyše 333 tisíc vzhiadnutí mal zápas na webe, ale to v tomto rebríčku nezohľadňujeme. Nasledujúcu tr...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 10:36