RTVS
StoryEditor

Leto v RTVS: Louis de Funés, Winnetou a filmová klasika

16.06.2020, 15:40
Autor:
TASRTASR
RTVS predstavila letnú programovú štruktúru.

Aká bude letná programová štruktúra v RTVS? Prázdninový program neprinesie žiadnu premiérovú reláciu, ale tak ako posledné dva roky bude vyskladaný z reprízových relácií. Chýbať nebude filmová klasika, westerny, dokumenty či zábava, ale aj reprízové ohliadnutia sa za letnými festivalmi, ktoré sa pre pandémiu nového koronavírusu tento rok neuskutočnia. Letnú programovú štruktúru predstavila RTVS v pondelok 15. júna na zasadnutí Rady RTVS.

Jednotka

Pondelkové večery na Jednotke budú patriť francúzskym komédiám s Louisom de Funésom, utorky budú venované romanticko-rodinnej klasike a stredy ponúknu francúzske krimisérie.

Počas štvrtkových večerov bude reprízovaná šou Nikto nie je dokonalý, počas piatkových večerov zábavno-vedomostná šou Čo ja viem. Sobotné večery budú vyhradené filmom s Winnetouom a westernovkám a nedeľné večery filmovým minisériám.

Dvojka

Dvojka bude vo vysielaní reflektovať na viaceré sviatky a výročia, pripomenie si napríklad Cyrila a Metoda, Deň zahraničných Slovákov, 140. výročie narodenia M. R. Štefánika, okupáciu Československa či SNP.

Návratmi k hereckým legendám si zaspomína na Zitu Furkovú, Mariána Labudu, Stana Dančiaka či Mariána Zednikoviča. Chýbať nebudú ani diskusné relácie a dokumentárne bloky, reprízy seriálov či programy pre deti.

Trojka

Trojka by mala "kopírovať" divácke návyky a televízne zvyklosti vysielacej skladby, venovať sa však chce aj tematike prírody, ekológii, národným kultúrnym pamiatkam a unikátom Slovenska, chýbať nebudú detské bábkové predstavenia, filmy režiséra Štefana Uhra či archív folklórnych slávností a festivalov z Východnej, Detvy alebo Terchovej.

Rádiá

Rádio Slovensko pripravilo pre poslucháčov napríklad letnú súťaž Cesta okolo Slovenska, Rádio Regina dá priestor okrem iného folklóru či už naživo alebo zo záznamu, Rádio Devín bude zamerané aj literárne, umelecky a kultúrne, Rádio FM ponúkne festivaly.

Letná vysielacia štruktúra rádií bude poznačená aj pandémiou, preto sa chce sústreďovať napríklad na krásy Slovenska, turistické destinácie, historické pamiatky, pútnické miesta či pestrosti fauny a flóry.

01 - Modified: 2020-11-16 11:28:34 - Feat.: 0 - Title: RTVS kúpila od BBC reality šou. Uvedie ju na jeseň 02 - Modified: 2020-06-03 11:15:09 - Feat.: 0 - Title: Oteckovia sú opäť na pľaci. Na obrazovky sa vrátia až na jeseň 03 - Modified: 2020-06-03 11:18:05 - Feat.: 0 - Title: Televízia Joj rozbehla výrobu. V ateliéroch na Kolibe nakrúca nový seriál 04 - Modified: 2020-05-25 07:48:01 - Feat.: 0 - Title: Aká bude jeseň na Markíze? Televízia avizuje Sestričky, Oteckov či Farmu 05 - Modified: 2020-05-09 17:38:40 - Feat.: 0 - Title: RTVS postupne spúšťa výrobu programov. Na obrazovku sa vracajú Reportéri
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 22:20