TV Markíza
StoryEditor

Financial Times chváli Slovensko v boji proti koronavírusu. Ocenil aj prínos Zlatice Puškárovej

05.05.2020, 15:50
Autor:
hrnhrn
Vďaka prísnym opatreniam po vypuknutí pandémie sa Slovensko stalo vzorom pre zahraničie.

Vďaka prísnym opatreniam po vypuknutí pandémie a ich zodpovednému dodržiavaniu sa Slovensko stalo vzorom pre zahraničie. Kým v Spojených štátoch, Anglicku a Taliansku bojujú s ochorením COVID-19, na Slovensku pribúdajú pozitívne prípady len v jednotkách a nastáva uvoľňovanie reštrikčných opatrení.

Téma koronavírusu je však naďalej ústrednou témou popredných novín. V denníku Financial Times v novom vydaní rozoberajú vplyv pandémie na Európu a opatrenia Slovenska uvádzajú ako príklad úspešného boja s nákazou.

Okrem rozhodnutia vlády sa v článku spomína aj moderátorka televízie Markíza Zlatica Švajdová Puškárová, ktorá ako prvá v priamom prenose požiadala premiéra Igora Matoviča a ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, aby si nasadili ochranné rúško.

Bolo to ešte v čase, keď jeho nosenie na Slovensku nebolo povinné. Podľa denníka jej príklad tiež prispel k tomu, aby ľudia začali rúška nosiť v záujme ochrany zdravia.

„Keď som išla do štúdia s tromi rúškami, myslela som iba na to, že ak si to dávame my, ľudia sa už nebudú za rúška hanbiť. Ani vo sne by mi nenapadlo, že sa to dostane až do jedného z najprestížnejších novín sveta. Pre novinára je to čosi mimoriadne a priznám sa, že ma to aj profesionálne dojalo. Predovšetkým je ale fantastické, že táto relácia akoby odkliala nosenie rúšok, ktoré nám očividne pomáhajú," vyjadrila moderátorka svoju radosť.

Boj Slovenska proti pandémii koronavírusu si všíma aj denník The New York Times.  "Slovensko bolo jednou z najrýchlejších krajín v Európe, ktorá uzavrela hranice a zaviedla opatrenia na boj proti pandémii COVID-19. Stredoeurópska krajina s 5,5 milióna obyvateľmi zaznamenala menej prípadov respiračného ochorenia COVID-19 ako jej susedia a takmer polovica z hlásených 1413 infikovaných ľudí sa už zotavila. Zaznamenala 25 úmrtí na COVID-19, čo jej dáva jednu z najnižších mier na obyvateľa v Európe," píše denník v článku.

V článku tiež popisuje prijaté opatrenie vlády Igora Matoviča a tiež zlúčenie druhej a tretej etapy štvordielneho plánu na otváranie a oživenie ekonomiky. Pripomína, že otváranie prevádzok sprevádzajú určité obmedzenia. Na všetky sa budú vzťahovať prísne hygienické predpisy a úrady ich budú ich dodržiavanie prísne monitorovať.

01 - Modified: 2020-05-11 13:21:05 - Feat.: 0 - Title: Strategický online denník: Prinášame najnovšie informácie z marketingu a médií v čase pandémie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
29. apríl 2024 03:49