Tyden.cz
StoryEditor

Český časopis Týždeň sa stane mesačníkom

20.04.2020, 09:35
Autor:
ČTKČTK
Zmena nastane aj v ďalších tituloch vydavateľstva Empresa Media Jaromíra Soukupa.

Český spravodajský týždenník Týždeň sa zmení v apríli na mesačník. Raz za mesiac bude tiež vychádzať spoločenský dvojtýždenník Exkluzív, ktorý tiež vydáva vydavateľstvo Empresa Media Jaromíra Soukupa. Uviedol to portál Mediaguru.

Týždeň by mal novo vychádzať v utorok, doteraz bol distribuovaný v pondelok. Je ale možné, že aprílové vydanie, ktoré vyjde po tomto víkende, sa v predaji objaví aj v pondelok 20. apríla, ako bolo avizované pred jeho prestávkou v polovici marca. Vtedy Týždeň oznámil, že kvôli výpadku reklamných príjmov pozastavuje vychádzania do 20. apríla. Predajná cena by mala zostať rovnaká, teda 35 českých korún.

Riaditeľ redakcie Empresa Media Daniela Köppl serveru povedal, že Empresa si chce mesačnú periodicitu otestovať a do budúcnosti nevylučuje návrat k týždennej periodicite.

Mesačníkom sa stane aj spoločenský dvojtýždenník Exkluzív, ktorý pôjde do predaja ku koncu apríla. Aj v jeho prípade by sa zatiaľ nemala meniť predajná cena, ktorá je 25 českých korún.

Ide tak o ďalšie zmeny v portfóliu tlačených médií vydavateľstva Empresa Media. okrem časopisov Týždeň a Exkluzív vydáva spoločenský týždenník Sedmička a ďalšie tituly spojené s touto značkou (mesačník Sedmička Naše životy, dvojmesačník Sedmička krížovky a Sedmička krížovky XXL), ďalej dvojmesačník Týždeň Histórie a mesačník Interview.

V minulom roku ukončila Empresa vydávanie časopisov Inštinkt a Faktor Soukup. Predvlani predala odborný týždenník MarketingSalesMedia a ukončila vydávanie mesačníkov Popcorn a Top dívky. Empresa Media prevzala vydávanie časopisu Týždeň od Sebastiana Pawlowského v roku 2011. Časopis vychádza od roku 1994. Väčšinu v spoločnosti Empresa Media drží Jaromír Soukup. Ten drží podiel aj v jednej z najväčších tuzemských mediálnych agentúr Médea, majoritu v tejto spoločnosti teraz ovládla čínska finančná skupina CITIC.

01 - Modified: 2020-05-05 12:41:58 - Feat.: - Title: Soukupova Empresa Media chce kúpiť vydavateľstvo Mladá fronta. Chce ho zachrániť pred krachom 02 - Modified: 2020-04-20 07:41:24 - Feat.: - Title: Soukupovu Médeu ovládli Číňania 03 - Modified: 2019-01-25 20:18:51 - Feat.: - Title: TV Barrandov zruší štyri relácie Jaromíra Soukupa. Zostane mu ich ešte sedem
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
11. máj 2024 21:30