StoryEditor

8 filmových noviniek, v ktorých nechýba dobrodružstvo, napätie a strach

23.07.2018, 07:00
Autor:
hrnhrn
Tipy na akčné a sci-fi snímky, ktoré budú mať premiéru v auguste.

Zánik svetových metropol, gigantický žralok v oceáne, neznámy vírus zabíjajúci deti, moderné technológie, ktoré sa vymkli spod kontroly... Život na Zemi je v smrteľnom ohrození, no prichádzajú Tom Cruise ako agent Ethan Hunt, Denzel Washington ako člen elitnej špeciálnej jednotky alebo Jason Statham ako záchranár Jonas Taylor.

Mission: Impossible – Fallout

Tom Cruise sa vracia ako agent Ethan Hunt, muž na špinavú prácu. Ethan Hunt si vždy vyberal nesplniteľné misie a vždy v nich bol úspešný. Na začiatku tohto príbehu však čelí úplne novej situácii.

Niečo sa pokazilo, pasca neklapla a vinou jeho zlyhania sa ocitnú svetové metropoly v smrteľnom ohrození. Ethan je presvedčený, že len on so svojím tímom dokáže tragickú chybu napraviť. Je však sám, kto si to myslí. V kinách od 2. augusta.

MEG: Hrozba z hlbín (The Meg)

Ponorku, ktorá je súčasťou medzinárodného podmorského výskumného programu, napadol obrovský tvor a teraz leží poškodená na dne priekopy Tichého oceánu s posádkou uväznenou vo vnútri.

Čínska oceánografka (Winston Chao) privolá na pomoc skúseného záchranára Jonasa Taylora (Jason Statham), aby zachránil posádku i oceán od nezadržateľnej hrozby. Tou je najväčší predátor všetkých čias – 30 metrový žralok Megalodon.

Tmavá myseľ (The Darkest Minds)

Keď v Amerike neznámy vírus zabije 98 percent všetkých detí, u tých, ktoré prežili, sa objavia nebezpečné superschopnosti. Kvôli nim sú deti vyhlásené za nepriateľov štátu a umiestnené do internačných táborov.

V nich sú označené farbami: zelení sú výnimočne inteligentní, modrí ovládajú telekinézu, žltí majú kontrolu nad elektrinou, oranžoví vedia čítať myšlienky a ovládať pamäť a tí najnebezpečnejší, červení, ovládajú oheň.

Pomery v tábore sú brutálne a niektoré deti postupne miznú. Šestnásťročná Ruby sa rozhodne pre útek. Pridáva sa ku skupine teenagerov, ktorí rovnako ako ona utekajú pred tyranskou vládou. Sci-fi thriller príde do kín 9. augusta.

Equalizer 2

Novinka nadväzuje na prvý film spred štyroch rokov, v ktorom bývalý člen elitnej špeciálnej jednotky Robert McCall (Denzel Washington) predstieral vlastnú smrť, aby mohol dožiť v pokoji bostonského predmestia.

Vďaka vlastnému zmyslu pre spravodlivosť sa však nechal zatiahnuť do ďalšieho súboja. Vieme, čoho všetkého je Robert schopný, aby priniesol spravodlivosť tým, ktorí už stratili všetku nádej. Ako ďaleko však zájde, keď sú v ohrození jeho najbližší?

Dôverný nepriateľ

Napínavý slovenský triler so šokujúcim záverom zmení pohľad na moderné technológie, ktoré nás sprevádzajú na každom kroku. Navždy. Hlavných hrdinov stvárnila herecká dvojica Gabriela Marcinková a Vojtěch Dyk, v ďalších úlohách sa predstavia aj Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu a Roman Luknár. Premiéru bude mať 16. augusta, viac o filme si môžete prečítať v tomto článku:

Slender Man

Tajomný Slender Man je ako prízrak. Meria dva metre, má viacej rúk, pri chôdzi sa nedotýka zeme a nikto nevidel jeho tvár. V americkom mestečku chcú štyri stredoškoláčky rituálom poprieť jeho existenciu, no po záhadnom zmiznutí jednej z nich všetko nasvedčuje tomu, že je jeho obeťou. V kinách od 23. augusta.

Upgrade

O pár rokov už moderné technológie za nás všetko obstarajú. Technofóbom sa v takejto dobe nebude žiť ľahko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je povestný tým, že ako jeden z posledných ľudí dáva pred technológiami prednosť vlastným rukám. Autonehoda na nočnej diaľnici a konflikt s bandou grázlov, ktorí mu zavraždia priateľku a jeho nadosmrti zmrzačia, mu obrátia život hore nohami.

Greyova perspektíva na invalidnom vozíku je viac než temná, až kým mu kamarát vedec neponúkne malé technologické vylepšenie. Drsné akčné sci-fi o outsiderovi, ktorý získa superschopnosti, bude mať premiéru 30. augusta.

Náčelník (Alpha)

Príbeh sa odohráva počas poslednej doby ľadovej pred 20 tisíc rokmi. Mladý lovec sa vypravil na svoj prvý lov so skupinou najlepších lovcov kmeňa. Utrpí však zranenie a je ostatnými ponechaný napospas osudu.

Sám sa učí, ako prežiť v drsnej a nemilosrdnej divočine. Vytvorí si puto s vlkom, tiež izolovaným od svorky. Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci, iba tak totiž dokážu nájsť cestu domov. Príbeh zrodu psa ako najlepšieho priateľa človeka príde do kín 30. augusta.

01 - Modified: 2018-07-27 06:49:19 - Feat.: 0 - Title: 5 filmových noviniek, pri ktorých sa v lete zabavíte 02 - Modified: 2018-07-27 06:50:23 - Feat.: 0 - Title: Mená, ktoré pozná každý. Filmy o Whitney či Palachovi prichádzajú do kín 03 - Modified: 2018-06-24 14:10:59 - Feat.: 0 - Title: 9 filmových noviniek, ktoré odštartujú leto v kinách 04 - Modified: 2018-07-27 06:53:08 - Feat.: 0 - Title: Pivnica: Za novým slovenským filmom stojí medzinárodný tím 05 - Modified: 2019-09-13 08:31:23 - Feat.: 0 - Title: Julius Ševčík dokončil film Sklenená izba. Vznikol podľa svetového bestselleru 06 - Modified: 2020-02-11 12:54:16 - Feat.: 0 - Title: Miniséria Trhlina dostala filmovú podobu. V kinách bude mať premiéru na začiatku roka
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
04. máj 2024 18:24