StoryEditor

Pečie celé Slovensko bude pre RTVS vlajkovou loďou počas viacerých sezón, hovorí producent a režisér šou

03.12.2021, 18:00
Talentová šou zameraná na výnimočné pečenie je pre verejnoprávnu televíziu najúspešnejším jesenným projektom.

Pečie celé Slovensko je pre verejnoprávnu televíziu najúspešnejším jesenným projektom (po očkovacej lotérii) a slovenskú verziu oceňuje aj vlastník licencie BBC. O jej nakrúcaní hovorí producent a režisér Jeffo Minařík.

Ste podpísaný pod veľkými šou ako Česko Slovensko má talent, X Factor alebo aj Big Brother. Teraz pripravujete pre RTVS šou Pečie celé Slovensko. Čím vás oslovila?

Už keď som videl zahraničné verzie, videl som v nej obrovský potenciál. Táto šou je v Británii už desať sezón, deväť vo Francúzsku či v Taliansku, a stále funguje. Nehovorím, že je všade top programom na trhu, ale patrí medzi najlepšie programy na trhu.

Čím sa líši od ostatných typov šou?

Je to nekonfliktný formát, prináša pozitívne emócie a týka sa takmer každého. Všade sa pečie. A o to sme sa snažili aj my, aby bola šou naozaj friendly a feel good. Chceli sme priniesť na obrazovky niečo nové, kde nie sú konflikty, nikto po nikom nekričí. Súťažiacich sme vyberali tak, aby boli partia a podporovali sa aj navzájom. Lebo v tomto formáte ide o remeslo, o pečenie, nie je to reality šou.

RTVS

Ako je pri tomto type šou dôležitý kasting?

Kasting je veľmi dôležitý. Vedeli sme, čo chceme a kastovali sme naozaj veľmi dlho. Vyberali sme iba ľudí, ktorí majú pečenie ako svoju vášeň, svoje top hobby a naozaj vedia piecť. Už na prvý kasting sa nám prihlásili takí skvelí ľudia, že by sme z nich vybrali súťažiacich na tri série. Teraz začíname kasting do druhej série, kde predpokladám, že sa prihlási minimálne dvojnásobok ľudí po tom, aké pozitívne ohlasy má program na internete a sociálnych sieťach. Osobne som videl iba jeden hejterský komentár o tom, prečo tie napečené koláče neodnesieme do detských domovov. To by sme veľmi radi, ale, bohužiaľ, to nie je možné...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-04-25 11:24:45 - Feat.: - Title: Odštartovalo natáčanie druhej série šou Pečie celé Slovensko. Na súťažiacich čakajú nové recepty a výzvy 02 - Modified: 2022-02-21 08:03:10 - Feat.: - Title: Režisér Priznania Braňo Mišík: Rozmýšľam nad seriálom s témou hoaxov 03 - Modified: 2021-12-13 15:07:56 - Feat.: - Title: Pečie celé Slovensko ešte v tomto roku nekončí. Uvedie dva celebritné špeciály 04 - Modified: 2021-11-18 16:08:42 - Feat.: - Title: Pečie celé Slovensko prichádza v siedmej epizóde s veľkou zmenou 05 - Modified: 2021-10-07 17:22:21 - Feat.: - Title: V nedeľu štartuje Pečie celé Slovensko. RTVS odhaľuje pravidlá šou
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
26. apríl 2024 19:50