TASR/AP
StoryEditor

Zdvihnutý prostredník vedeniu NHL. Mstí sa televízia za to, že nepustí hviezdy na olympiádu?

27.09.2017, 11:23
Autor:
larlar
Vy ste odmietli pustiť najlepších hokejistov sveta na olympijské hry do kórejského Pjongčangu, my vás za to počas hier nebudeme vysielať.

Tak znie podľa uznávaného zámorského novinára Larryho Brooksa odkaz americkej celoštátnej televízie NBC vedeniu NHL.

"Nie je to nič menšie než symbolicky zdvihnutý prostredník Garymu Bettmanovi za zadržanie hráčov počas jednej z najdôležitejších udalostí NBC," preposlal Brooks vo svojom stĺpčeku pre New York Post hypotetický odkaz dlhoročnému šéfovi NHL.

NBC má totiž podpísanú dlhoročnú zmluvu na vysielanie olympiády, ale aj na vysielanie kanadsko-americkej národnej hokejovej ligy. A fakt, že televízia do svojho programu nezaradila v dobe konania hier (7.-26. Februára 2018) žiaden zápas z NHL, chápe Brooks ako pomstu majiteľom klubov a vedeniu súťaže, ktorí odmietli svojich hráčov do Kórey poslať.

Správa o ignorovaní zápasov NHL počas olympiády zarmútila predovšetkým New York Rangers, ktorí chceli 19. februára vyvesiť v domácom zápase s Philadelphiou k stropu Madison Square Garden dres klubovej legendy Jeana Ratella.

Podmienila si to však tým, že priamy prenos nielen z ceremoniálu, ale aj celého zápasu bude NBC vysielať. To sa však nestane. Plánovanú slávu tak musí Rangers o týždeň odložiť. Pritom tento rok v období od 7. do 26. februára odvysielala NBC hneď 20 prenosov z NHL. A o tie teraz fanúšikov ochudobní.

Na vedenie NHL a majiteľa klubu sa tak opäť valí lavína kritiky za to, že uprednostnili svoje záujmy pred túžbami svojich hráčov, ktorí o olympijské medaily bojujú od hier v Nagane v roku 1998.

Po Alexandrovi Ovečkinovi, ktorý chcel na hry v drese Ruska prísť, ale nemôže, sa ozval kanadský obranca San Jose Marc-Édouard Vlasic. Ten k videu, v ktorom organizátori hier v Pjongčangu predstavujú medaily, trpko na Twitteri poznamenal: "Krásne, že, NHL?"

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. máj 2024 11:40