StoryEditor

Prima má nové spravodajské štúdio. Zmenili sa aj logá programov a ich zvučky

31.08.2017, 12:07
Autor:
TSTS
Do živého vysielania spravodajských relácií sa zapája aj newsroom.

Spravodajstvo českej televízie Prima, ktoré je v plnom rozsahu vysielané aj na Slovensku prostredníctvom kanálu Prima PLUS, začalo vysielať spravodajské programy z nového štúdia, v ktorom klasické obrazovky vystriedali LED panely, pribudol nový moderátorský pult a nový je aj dizajn miestnosti.

„Na úvod novej sezóny prichádzame nielen s novou grafikou, ale tiež s redizajnom štúdia, odkiaľ každý všedný deň vysielame spravodajskú hodinu začínajúcu o 18.55. Nové štúdio sa stavalo 17 dní. Celý tím sa zaslúžil o to, že sa nám ho podarilo premeniť v rekordnom čase. Pôvodné zostávajú len steny, strop, podlaha a presklená stena. Všetko ostatné je nové. Zo spravodajského štúdia vysielame celkom osem relácií: Odpolední zprávy, Zprávy, Divošky, TOP STAR, Miniduel, nedeľnú Partiu, Očima Josefa Klímy a Prima ZOOM SVĚT. Verím, že sa divákom bude nový dizajn páčiť. Postupne odhalíme aj nové interaktívne prvky,“ hovorí Jitka Obzinová, šéfredaktorka spravodajstva a publicistiky televízie Prima.

Prima

Toto štúdio zároveň, ako jediné v Českej republike, zapája do živého vysielania spravodajských relácií aj newsroom, a to prostredníctvom veľkého LED panelu o rozmeroch 3,33 x 1,6 metra na ploche dosahujúcej 5,5 metra štvorcového.

Nový je aj kompletný grafický obal spravodajských programov. Zmenili sa logá programov, ako aj ich zvučky. Divácke správy, ktoré sa tešia záujmu aj na Slovensku, sa premenovali na Divošky.

Prima

​Nová grafika zvučiek využíva zemepisnú sieť poludníkov a rovnobežiek. „Nechceli sme zakomponovať mapu ani zemeguľu, tieto prvky sú pre spravodajstvo už pomerne klišé. Využili sme efekt zemepisnej siete z rovnobežiek a poludníkov, ktoré sú v zvučke ako vodorovné a zvislé čiary,“ dodáva Obzinová.

Farvy jednotlivých relácií zostávajú zachované. „Zprávy majú svetlo modrú s oranžovou, Krimi zprávy čiernu, červenú a bielu, Divošky majú hlavnú farvu zelenú a oranžovú. Polední a Odpolední zprávy sú svetlejšie než hlavné Zprávy, aby viac pripomínali denné svetlo. Miniduel je v modrej farbe, má i upravené logo. Zvučka pre TOP STAR zostáva nezmenená, rovnako tak je bez zmeny zvučka Partie. Nové zvučky vznikali tri týždne,“ povedal grafik studia UNTERGRUND.

Prima

Spravodajské programy televízie Prima v rámci spravodajskej hodiny od 18.55 sú každý deň vysielané v priamom prenose súčasne aj na Slovensku. Rovnako v súbežnej premiére, vždy v nedeľu večer, je vysielaný publicistický program Očima Josefa Klímy.

Politická diskusná relácia Partie je na kanáli Prima PLUS vysielaná v pondelok večer a magazín zaujímavostí zo sveta s 22-ročnou históriou Prima ZOOM SVĚT vždy v utorok večer.

01 - Modified: 2018-01-08 08:15:25 - Feat.: - Title: Česká Prima vysiela seriál televízie JOJ 02 - Modified: 2017-05-25 14:24:44 - Feat.: - Title: Kazma pre HNtelevíziu: Určite sa nebavíme v státisícoch, zarobili sme si na seba 03 - Modified: 2017-04-24 14:15:34 - Feat.: - Title: Televízia Prima je definitívne v rukách nových vlastníkov 04 - Modified: 2017-03-03 17:59:10 - Feat.: - Title: Prečo sa vypli české stanice na Slovensku 05 - Modified: 2017-02-17 13:18:25 - Feat.: - Title: Všetci operátori musia Primu vypnúť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
15. máj 2024 06:40