Tatra banka
StoryEditor

Tatra banka predstavila nové dizajny platobných kariet

06.12.2019, 11:50
Autor:
pzpz
Inšpirované sú dielami súčasných slovenských výtvarníkov, dizajnérov a fotografov.

Na platobných kartách Tatra banky boli v posledných 17-tich rokoch zobrazované podpisy významných osobností slovenskej kultúry. Nosným vizuálnym prvkom boli jednoduché a decentné motívy s podpisom Hviezdoslava, Jesenského, Figuli a Tajovského – osobností, ktoré boli v minulosti späté s Tatra bankou.

K stabilným dizajnom Tatra banka pravidelne prinášala pre svojich klientov limitované edície kreditných kariet, inšpirovaných dielami laureátov Ceny Nadácie Tatra banky za umenie. V posledných rokoch ste tak mohli vlastniť kartu venovanú napríklad spisovateľovi Rudolfovi Slobodovi, jazykovedcovi Ľuborovi Králikovi alebo autorom publikácie CVERNOVKA, Martinovi Mistríkovi a Viliamovi Csinovi.

Nové platobné karty

Tatra banka uviedla nové dizajny platobných kariet, inšpirované dielami súčasných slovenských výtvarníkov, dizajnérov a fotografov. Predstavila tiež ManifestTB, jedinečný dokument, ktorý nesie myšlienku o šírení umenia medzi ľudí a zároveň uvádza nové dizajny kariet. 

​„Platobné karty sú jediným hmotným produktom banky, ktorý klienti vlastnia. Práve preto vnímame zmenu ich vizuálu ako zásadný krok a bolo pre nás prirodzené, inšpirovať sa pri tvorbe dizajnov práve umeleckými dielami autorov, ktorí sú súčasťou Ceny Nadácie Tatra banky za umenie. Vďaka nim sme spoločne povýšili platobné karty na jedinečný kus umenia, ktorý môže mať v každodennom živote pri sebe každý náš klient. Veríme, že umenie má zmysel len keď je medzi ľuďmi“, priblížil proces rozhodovania o zmene Michal Liday, generálny riaditeľ Tatra banky.

Nové dizajny kreditných kariet uvedie Tatra banka od 1.1.2020, debetné karty s novými vizuálmi budú pre klientov dostupné od 1. 4. 2020.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
28. apríl 2024 13:28