StoryEditor

Pred následkami budgetových zemetrasení u klientov nás chránia vlastné projekty

21.12.2023, 09:00

Pre Stratégie píše o situácii na eventovom trhu Managing Director INSTITUTE OF PROMOTION Michal Svarinský. 

Na prahu novej globálnej recesie, ovplyvnenej nielen aktuálnou geopolitickou situáciou, sa na budúcnosť nášho podnikania musíme pozerať v širšom kontexte. Nestabilné ekonomické prostredie na Slovensku už teraz prináša tlak prakticky na všetky subjekty slovenskej ekonomiky.

image

Michal Svarinský

Táto neistota a všeobecne negatívne vyhliadky nás priviedli k strategickému rozhodnutiu diverzifikovať naše príjmy prostredníctvom vlastných projektov. Už v roku 2020 sme začali s projektom Tyršák, ktorý vnímame nielen ako eventovú platformu, ale aj ako prostriedok na stabilizáciu našich príjmov v turbulentných časoch. Väčšina eventových agentúr je totiž závislá výhradne od budgetov a s nimi súvisiacich rozhodnutí na strane klientov, a agentúry ich v podstate nemajú možnosť nijako ovplyvniť.

S Tyršákom pracujeme ako s vlastnou celoročnou eventovou platformou. Prinášame program sedem dní v týždni (letné kino, koncerty, športové cvičenia, cestovateľské kino, živé diskusie a rozhovory, z ktorých vznikajú aj podcasty). Medzi našimi klientmi je obľúbený aj ako miesto pre firemné eventy a produktové promo.

V zimnom období zasa pripravujeme vianočné trhy. Návštevníci, ktorí si atmosféru na Tyršáku obľúbili, si ho tak môžu užiť aj mimo leta. Práve v súvislosti so spomínanou diverzifikáciou plánujeme v roku 2024 rozbehnúť nový celoslovenský projekt, ktorý bude mať silný potenciál pre brand building v regiónoch.

Pokiaľ ide o klientske projekty a eventy, tie pre nás aj naďalej, samozrejme, ostávajú dôležitým biznisovým pilierom. Vzhľadom na vyššie uvedené očakávame, že na efektivitu vynaložených prostriedkov bude zo strany objednávateľov kladený ešte väčší dôraz. Vďaka dlhodobým a dobrým vzťahom s našimi klientmi však v každom prípade ostávame optimistickí a náš tím plánujeme v budúcom roku rozšíriť o nové posily, ktoré nám pomôžu s realizáciou vlastných a klientskych projektov.

01 - Modified: 2021-11-16 09:53:36 - Feat.: - Title: Tyršák bude po krátkej prestávke opäť otvorený 02 - Modified: 2021-11-02 09:40:34 - Feat.: - Title: Mestská pláž Tyršák po lete nekončí. Zimná varianta odštartuje už čoskoro 03 - Modified: 2021-07-19 12:52:57 - Feat.: - Title: Digitálny operátor Radosť sa stal partnerom Tyršáku 04 - Modified: 2021-05-13 12:28:06 - Feat.: - Title: Hlavné mesto bude mať aj tento rok mestskú pláž. Tyršák sa otvára 05 - Modified: 2020-11-18 14:31:05 - Feat.: - Title: Bratislava dostala náhradu za vianočné trhy. Sviatočnú atmosféru ponúka zimný Tyršák
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 11:40