Hlavný tréner Craig Ramsay.
StoryEditor

Tréner Ramsay nešetril chválou na Francúzov. Uviedol, v čom robili Slováci chybu

13.05.2022, 19:37
Autor:
TASRTASR

Vysoko nás napádali, bojovali, hrali brilantne, povedal na adresu francúzskych hokejistov tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay.

Hoci nedal gól, opäť ukázal, že má pred sebou veľkú hokejovú budúcnosť. Juraj Slafkovský patril v prvom zápase Slovákov na MS v Helsinkách medzi najlepších hráčov na ľade a odrazilo sa to aj na dôvere trénerov. Na ľade strávil v piatkovom dueli s Francúzskom 20 minút a 56 sekúnd, najviac z celého tímu. Aj jeho zásluhou Slováci zvládli vstup do turnaja po triumfe 4:2.

Zverenci Craiga Ramsayho sa však na víťazstvo natrápili, ich súper odohral dobrý zápas. Tréner Slovákov na ich adresu nešetril chválou: "Vysoko nás napádali, bojovali, hrali brilantne. Nerobili sme však dobrú prácu pri ich forčekingu. Na tomto musíme popracovať."

Slováci viedli 2:0, Francúzi vyrovnali v druhej tretine na 2:2. Ďalšie dva góly však padli už len do siete Francúzska. "Na konci dňa máme tri body my a sme radi. Je to len začiatok, zajtra nás čaká ešte väčšia bitka. Je to hokej, raz je na koni jeden, raz druhý. Môže prísť okamih, keď dá súper góly, a hneď je iný zápas. Som rád, že Takáč dal ešte v druhej tretine gól na 3:2 a že sme dokázali vyhrať," povedal Slafkovský.

Ku chybám, ktoré viedli k inkasovaným gólom, dodal: "Chyby sa stávajú, inak by nepadali góly. Aj oni robili chyby. Z čoho tie chyby pramenili, neviem, stáva sa to."

Bol to útok so Slafkovským, Pavlom Regendom a Milošom Romanom, ktorý dal dva góly Slovenska. "Mne sa hrá dobre s Palom, posunul som mu gólovú štafetu. Ale nesmieme zabudnúť na Miloša Romana, ktorý bojuje, s takým centrom je radosť hrať," povedal slovenský krídelník.

Talentovaný útočník nezabudol ani na brankára Patrika Rybára, ktorý mal niekoľko dôležitých zákrokov: "Paťo je famózny už od olympiády. Zobral si staré betóny, asi preto mu to išlo."

Trénera Ramsayho potešil najviac fakt, že jeho zverenci našli cestu k víťazstvu: "Dobrým mužstvom môžete byť vtedy, keď vyhráte, aj keď sa vám nedarí. Čiže nevyhráte vždy preto, lebo ste lepší, ale preto, lebo nájdete cestu, ako vyhrať. Musíte sa k tomu prebojovať a toto bol jeden z tých zápasov. Gól Takáča padol po situácii, ako chceme hrať. Takýchto gólov musíme dávať viac. Nebude tu ani jeden ľahký zápas a my musíme byť pripravení na každú jednu minútu. Nemôžeme si robiť pauzy a uľahčovať si veci. Potrebujeme viac držať puk, aby sme ho toľko nenaháňali."

01 - Modified: 2024-04-19 13:33:49 - Feat.: - Title: Pospíšil prispel k triumfu Calgary asistenciou, MacKinnon prekonal rekord Šťastného 02 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 03 - Modified: 2024-04-19 13:43:49 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále veľkú výhodu 04 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = ms-v-hokeji-2022, menuAlias = ms-v-hokeji-2022, menuRouteLevel0 = ms-v-hokeji-2022, homepage = false
20. apríl 2024 06:35