StoryEditor

Deti na Pohode? V pohode

23.07.2007, 00:00

Najväčší slovenský festival pod holým nebom a malé dieťa? Pre puritánov asi "prisilná káva". Pre usporiadateľov a návštevníkov jedenásteho ročníka trenčianskej Pohody realita. A, vychádzajúc aj z vlastnej skúsenosti, príjemná.
Premiéra detského kútika na Pohode mala totiž u väčšiny z dvoch desiatok ubytovaných "rodiniek" pozitívny ohlas. "Všetko, čo treba, je poruke -- toalety, teplá i studená voda, atrakcie aj pódiá," zhodnotila 31-ročná mamina dvoch dievčat. Miesto v "srdci" festivalového mestečka, a predsa na okraji nikdy sa nekončiacej vravy, doprialo aj najmenším návštevníkom pokojný spánok. Máme to z prvej ruky, keďže sme tohtoročnú Pohodu prežili s takmer dvojročným synom.
V detskom kútiku sa nielen dobre spalo, ale aj hralo. Každý deň sa v nafukovacom hrade, na trampolíne či pri naháňačke s vodnými pištoľami "bavilo" niekoľko desiatok najmladších návštevníkov festivalu. Na bezpečnosť najmenších dohliadali okrem rodičov aj opatrovateľky -- väčšinou sympatické usmiate slečny.
Príjemným spestrením nielen pre deti, ale aj pre nás dospelých bolo vystúpenie kúzelníka Talostana i koncert žiakov z trenčianskej základnej umeleckej školy. Pozitívny ohlas mala u detského publika hudba Funny Fellows.
Možno namietať, že dieťa z ohlušujúcich decibelov valiacich sa zo všetkých strán nemá pôžitok, ale stres. Detský kútik bol však v dostatočnej vzdialenosti od stageov. Netreba však zabúdať, že jedinečná skúsenosť bude zážitkom aj pre dieťa iba vtedy, keď sa mu budete venovať. A horúce dopoludnie strávite napríklad v tieni pri vode. Koncerty, hry a jedinečný zážitok pre obidve strany stoja za to.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. máj 2024 17:55