StoryEditor

Madonna podpísala svoju zatiaľ najdrahšiu zmluvu

18.10.2007, 00:00

Madonna a gigantická spoločnosť Live Nation včera oznámili, že uzavreli dohodu o spolupráci. Spoločnosť Live Nation získala zmluvou organizačné a predajné práva na Madonnine tri nové albumy, koncertné turné a rôzne produkty spojené s jej menom. Kráľovná popmusic, naopak, získala aj podiel v gigantickej spoločnosti. Hoci sa o finančných otázkach v spoločnom vyhlásení nehovorí, verejnosť je oboznámená s tým, že pôjde o desaťročnú zmluvu v rekordnej výške 120 miliónov dolárov.
Prestup Madonny z Warner Mucis k Live Nation bol korenený špekuláciami.Dôvodom na prechod bol najmä fakt, že Warner Music neposkytla Madonne vhodné zmluvné podmienky. "Podmienky v hudbe sa za tie roky zmenili a ja ako speváčka a obchodníčka sa im musím prispôsobiť," povedala Madonna. "Prvýkrát počas mojej kariéry som pociťovala, že existujú určité hudobné mantinely. Bála som sa, že sa mojim fanúšikom odcudzím a že ich sklamem. To však nechcem a moje nové partnerstvo mi zabezpečí do budúcnosti neobmedzené možnosti," pokračovala vo vyjadrení.
Podľa neoficiálnych správ dostane kráľovná popmusic iba za podpis 18 mil. dolárov a pred každým novým albumom vždy zálohu 17 mil. dolárov Live Nation sa ďalej zaväzuje vydať 50 mil. dolárov iba na propagáciu Madonniných koncertov. Madonna sa podpisom totiž stáva zakladajúcou umelkyňou ich novej divízie Artist Nation, ktorou spoločnosť Live Nation bude hájiť práva umelcov a zaisťovať akúkoľvek ich distribúciu a marketing.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
04. máj 2024 00:53