StoryEditor

Treba akceptačný list

19.12.2006, 23:00
Autor:
htht

Sporiteľ, ktorý má záujem prestúpiť z dôchodkovej správcovskej spoločnosti do inej správcovskej spoločnosti, bude musieť od januára prísť osobne do pobočky Sociálnej poisťovne a požiadať o vydanie akceptačného listu. Urobí tak podaním písomnej žiadosti na tlačive Žiadosť o vydanie akceptačného listu. Tlačivo bude od 1. januára 2007 k dispozícii na pobočkách. Údaje vyplnené žiadateľom v žiadosti zamestnanec pobočky Sociálnej poisťovne overí z identifikačnej karty (občianskeho preukazu) žiadateľa o vydanie akceptačného listu.
Na počkanie
Pobočka Sociálnej poisťovne preskúma, či ku dňu vydania akceptačného listu uplynuli najmenej dva roky odo dňa zápisu prvej zmluvy o starobnom dôchodkovom sporení do registra zmlúv alebo odo dňa prestupu do dôchodkovej správcovskej spoločnosti, z ktorej sporiteľ prestupuje. Ak budú tieto podmienky na prestup splnené a sporiteľ zaplatí v hotovosti poplatok 500 Sk za vydanie akceptačného listu, pobočka Sociálnej poisťovne mu na počkanie vystaví akceptačný list.
Od začiatku januára
Akceptačný list bude obsahovať meno a priezvisko sporiteľa, adresu jeho trvalého pobytu, identifikačné číslo sociálneho zabezpečenia sporiteľa a vyjadrenie Sociálnej poisťovne, že žiadateľ splnil podmienky na prestup do inej dôchodkovej správcovskej spoločnosti. Vystavený akceptačný list má neobmedzenú platnosť. Ako nám potvrdili pracovníci Sociálnej poisťovne, poisťovňa pripravená vybavovať celú túto novú agendu hneď od začiatku januára. Akceptačný list, proces spojený s jeho vydávaním, ako aj poplatok zaplatený sporiteľom za jeho vydanie, je opatrením administratívneho a finančného charakteru. Sociálna poisťovňa podľa vedúcej oddelenia komunikácie s médiami Lýdie Výbornej poplatok použije na krytie výdavkov súvisiacich s jej činnosťou -- teda výdavkov spojených s vydávaním akceptačného listu.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
18. máj 2024 08:12