StoryEditor

Znepokojujúci Korán

11.05.2007, 00:00

Aby sme mohli pochopiť islam, musíme si najprv uvedomiť, čo pre moslimov znamená Korán. Ako informuje Islamská nadácia na Slovensku: "Korán je pravé slovo Boha všemohúceho: úplný záznam presných slov, ktoré Boh zjavil prorokovi Mohamedovi. Text Koránu je v každom detaile taký jedinečný a zázračný, ako bol zjavený Mohamedovi pred viac ako 14 storočiami. Ponúka návod na vybudovanie plnohodnotnej spoločnosti, korektnému ľudskému správaniu a spravodlivým spoločenským a ekonomickým princípom."
Korán teda nemožno porovnávať s kresťanskou Bibliou, ktorá je len akýmsi záznamom udalostí a učení vo forme podobenstiev, často umožňujúcich metaforický výklad. Korán, ako prepis Božích slov, platí v doslovnom znení a nadčasovo, bez historického kontextu. Navyše nie je len náboženskou knihou, ale kompletným návodom na život človeka, zahŕňajúcim všetky aspekty ľudského bytia. Preto niektoré jeho verše pôsobia znepokojujúco.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/civilizacia, menuAlias = civilizacia, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
19. máj 2024 02:59