StoryEditor

Najdôležitejším dodávateľom energie pre Nemecko je teraz Nórsko. Berlín si partnerstvo s Oslom pochvaľuje

04.01.2023, 15:00
Autor:
TASRTASR

Podľa hovorcu nemeckej vlády Wolfganga Büchnera je spolupráca medzi oboma krajinami "primárnym príkladom" strategického partnerstva vo viacerých dôležitých oblastiach.

Nórsko sa podľa nemeckej vlády stalo najdôležitejším dodávateľom energie pre najväčšiu európsku ekonomiku. TASR o tom informuje na základe správy DPA.

"Nórsko je pre Nemecko veľmi špeciálnym partnerom," povedal v Berlíne v stredu zástupca hovorcu vlády Wolfgang Büchner. Táto spolupráca je "primárnym príkladom" strategického partnerstva v mnohých dôležitých oblastiach. Bez rozsiahlych a spoľahlivých dodávok z Nórska by bola situácia v Nemecku túto zimu oveľa ťažšia, pripomenul Büchner.

Nemecký minister hospodárstva Robert Habeck plánuje odcestovať v stredu večer do Nórska, kde bude vo štvrtok a piatok viesť politické rokovania a stretne sa so zástupcami podnikov.

Témy, o ktorých sa bude diskutovať, zahŕňajú veternú energiu na mori, úlohu vodíka ako nosiča energie, rozširovanie infraštruktúry pre obnoviteľné energie a podzemné skladovanie oxidu uhličitého (CO2).

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
20. apríl 2024 15:24