StoryEditor

Vďaka novým odpadovým vozidlám od REDOXu bude Bratislava opäť ekologickejšia

26.08.2023, 00:00

Dodávateľ komunálnej techniky spoločnosť REDOX s.r.o. odovzdala bratislavskej mestskej spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) päť nových zberových vozidiel. Zvozové vozidlá FAUN Rotopress 519 na podvozkoch Scania L340 CNG s objemom nadstavby 19 m³ sú poháňané stlačeným zemným plynom CNG, a vďaka ním spoločnosť OLO prispeje k ekologickejšiemu hlavnému mestu.

Spoločnosť REDOX, s.r.o. odovzdala spoločnosti OLO v júli jedno a v auguste štyri zvozové vozidlá. Dodávané autá sú určené na zber biologicky rozložiteľných odpadov (BRO) a kuchynského odpadu, preto je nadstavba špeciálne utesnená a vybavená integrovanou vaňou na zber tekutín. Princíp otáčajúceho sa bubna robí z ROTOPRESSU ideálnu nadstavbu na zber bioodpadu. Organický odpad sa jemne premieša a už pri zbere vynikajúco homogenizuje – tekutiny sa okamžite opäť vmiešajú. Stále premiešavanie prevzdušňuje odpad a znižuje vytváranie anaeróbnych zón, ktoré sú zdrojom nepríjemného zápachu.

image

Spoločnosť REDOX, s.r.o odovzdala spoločnosti OLO v júli jedno a v auguste štyri nové zvozové vozidlá FAUN Rotopress 519 na podvozkoch Scania L340 CNG. Pätica nových áut poslúži na zber BRO a kuchynského odpadu.

REDOX, s.r.o.

Nadstavba ROTOPRESS má viacero výhod, 75 rokov osvedčený princíp otáčacieho bubna robí z ROTOPRESSu jedno z najhospodárnejších zvozových vozidiel. Plusom je vysoká ovládateľnosť kvôli krátkemu previsu nadstavby, výborné rozdelenie zaťaženia náprav v každej fáze nakladania. Dôležitým faktorom sú minimálne náklady na údržbu a opravy kvôli jednoduchému lisovaniu bez pohyblivých častí a takmer bezbytkové vyprázdnenie aj pri silne vlhkých frakciách odpadu pomocou zmeny smeru otáčania so samočistiacim efektom. Nadstavba Rotopress predstavuje mimoriadne robustné, odolné a spoľahlivé riešenie pre zber odpadu overené časom a našimi zákazníkmi. Vďaka vhodne dimenzovanému zdvíhaciemu a vyklápaciemu zariadeniu nadstavba dokáže vyprázdniť všetky kontajnery, od 60-litrových nádob po veľké 1100-litrové nádoby na odpad. Jednou zo silných stránok ROTOPRESSu je zber organického odpadu, ktorý sa okamžite homogenizuje v bubne. Navyše ROTOPRESS váži o 800 kg menej ako lisovacia nadstavba s rovnakým objemom. Čím sa zvyšuje užitočná hmotnosť nákladu, znižuje spotreba a znižujú emisie“, dopĺňa JUDr. Roman Malček, majiteľ spoločnosti REDOX

image
REDOX, s.r.o.

Spoločnosť OLO spolupracuje s REDOXom už roky. Spoločnosť REDOX v minulosti dodala mestu Bratislava desiatky zvozových vozidiel.

image
REDOX, s.r.o.

REDOX so sídlom v Lučenci je najväčším slovenským dodávateľom komunálnej techniky pre mestá, obce a spoločnosti, ktoré nakladajú s komunálnym a separovaným odpadom. Spoločnosť REDOX, s.r.o sa zaoberá tromi činnosťami – komplexný dodávateľ techniky, servis techniky a prenájom techniky pre zber, triedenie, zhodnotenie a zneškodnenie komunálnych odpadov. Vďaka tvrdej a poctivej práci má spoločnosť výrazný trhový podiel na Slovensku

 

 

 

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
04. máj 2024 18:34