V Banskej Bystrici pripravuje Proxenta rezidenčnú výstavbu väčšieho rozsahuProxenta
StoryEditor

Sporiť nestačí, úspory je lepšie investovať

18.05.2022, 00:00

Pred dvoma desaťročiami bolo najväčšou témou v oblasti osobných financií sporenie. Ľudia boli motivovaní sporiť na vkladných knižkách či termínovaných vkladoch, trendom bolo stavebné sporenie so štátnou prémiou. Teraz je čas posunúť sa v rámci finančného správania ďalej, aby v dôsledku inflácie nedochádzalo k zbytočným stratám na našich účtoch.

Úspory pre Slovákov dnes nie sú problém. Podľa Národnej banky Slovenska (NBS) sme si na bežných či termínovaných účtoch dokázali usporiť viac ako 45 miliárd eur. V období vysokej inflácie, ktoré aktuálne na Slovensku zažívame, však kumulácia úspor prostredníctvom sporenia nestačí. Ich reálne zhodnocovanie dosiahneme iba investovaním. Základom je vybrať si taký produkt a spoločnosť, o ktorej máte dostatok informácií.

Slovenská investičná skupina Proxenta pôsobí na trhu už 12 rokov. Špecializuje sa na vydávanie dlhopisov, z ktorých spolufinancuje výstavbu realitných projektov. Prostriedky investorov tak zhodnocuje najmä na perspektívnom a rastúcom realitnom trhu. V rámci realitných projektov, ktoré už zrealizovala, priniesla na trh stovky bytov a ďalších takmer 500 má momentálne vo výstavbe alebo vo fáze prípravy. V rebríčku najväčších rezidenčných developerov na Slovensku jej aktuálne patrí siedma priečka. Za svoje aktivity na developerskom poli získala Proxenta v roku 2021 aj prestížne ocenenie Developer roka v segmente rezidencie.

image

Proxenta pripravuje v Devínskej Novej Vsi výstavbu rezidenčného projektu Stockerka, v ktorom vznikne 275 bytov a apartmánov

Proxenta

Proxenta má vo svojom portfóliu produkty pre všetky typy investorov. Pre tých, ktorí zatiaľ nemajú skúsenosť s investovaním so skupinou Proxenta, je prvou voľbou investícia do dlhopisu Proxper s fixným výnosom sedem percent ročne. Podľa Raymonda Kopku, viceprezidenta predaja investičných produktov skupiny Proxenta, je dlhopis Proxper ideálny produkt pre nových investorov: „Dlhopis ako finančný nástroj je vo všeobecnosti považovaný za veľmi jednoduchý a ľahko pochopiteľný produkt. Klient má v zmluve jasne určené termíny a podmienky, za akých mu je každý rok vyplácaný fixný výnos. V prípade dlhopisu Proxper našim klientom vyplácame fixný výnos sedem percent ročne. V rámci aktuálnej kampane je minimálna investícia do dlhopisu Proxper znížená iba na 7 000 eur, čím sme investovanie sprístupnili naozaj širokej vrstve investorov,“ približuje Raymond Kopka.  

O kvalite a dôveryhodnosti investičnej skupiny Proxenta svedčia čísla. Až 93 percent klientov, ktorí Proxente zveria svoje úspory, ich po skončení splatnosti opätovne reinvestuje do niektorého z ďalších produktov skupiny.  Pritom len za rok 2021 vyplatila skupina Proxenta svojim klientom výnosy v objeme viac ako 7,8 milióna eur.

image

V roku 2021 skolaudovala Proxenta rezidenčný projekt Tabáň v centre Nitry

Proxenta

Ak ešte váhate, či sa pustiť do investovania, teraz je ten správny čas. Podľa prognóz NBS sa vysokej inflácii v najbližších rokoch nevyhneme a bez investovania budeme svedkami rapídneho poklesu reálnej hodnoty našich úspor. Investovaním sa dá, naopak, nielen uchovať aktuálna hodnota našich úspor, ale vďaka investovaniu sa môžu naše úspory aj zvýšiť.  Dôležité je vybrať si dôveryhodného partnera a s otázkami sa vždy obracať na odborníkov.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-special, menuAlias = hn-special, menuRouteLevel0 = hn-special, homepage = false
25. apríl 2024 21:29