StoryEditor

Tento notebook ponúka dva veľké displeje v kompaktnom prevedení

26.02.2024, 00:00

ASUS uviedol prvý notebook s dvomi OLED 14-palcovými displejmi Zenbook Duo. Technologické médiá sú nadšené, ale my sme chceli vedieť, aký je „bežný život“ s dvomi displejmi.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou ASUS.

Hľadali sme niekoho, kto je bežný biznisový používateľ, často je na cestách, pri práci využíva viacero zdrojov a má vyššie nároky na aplikácie a dizajn.

Tak sme požiadali o recenziu – právnika.

Miroslav Chlipala sa špecializuje na legislatívu v kybernetickej bezpečnosti a umelej inteligencii a patrí medzi špičkových odborníkov na európskej úrovni. Nie, nebolo ľahké presvedčiť ho na „recku“, ale potom nebolo ani ľahké ho od Zenbooku odtrhnúť.

image
ASUS

Keďže náš recenzent je používateľ AI aplikácií, skúsenosti okamžite zadal do Copilotu:

(Dodajme, že maximálny rozsah môže byť 2 000 znakov, a tak treba vybrať to najdôležitejšie.)

Som právnik a nikdy som nepísal recenziu na notebook. Mám rád nový hardvér, rád si prečítam iné recenzie. Dostal som možnosť vyskúšať úplne nový Zenbook Duo.

Ide o špecifický notebook. Má dva OLED displeje, oba sú veľké 14 palcov. Má odnímateľnú klávesnicu. Využíva prvky umelej inteligencie.

Má špeciálny softvér slúžiaci na jednoduchú obsluhu a nastavenie oboch displejov.

Zenbook Duo je vynikajúci na prácu vo viacerých dlaždiciach. Aktívne pracujem na jednej obrazovke. Na druhej obrazovke mám otvorené a prehľadne rozmiestnené iné aplikácie. Napríklad, na hlavnej obrazovke mám otvorený Word alebo rozpísaný e-mail. Na druhej obrazovke mám otvorený Outlook, WhatsApp a internetový prehliadač.

Aplikácie viem jednoducho rozložiť v prehľadných oknách, čo mi uľahčuje prácu.

Výhodou je, že displeje si viem upraviť do vhodnej polohy. Výhodou je aj odnímateľná klávesnica, ktorá pripomína prácu na klávesnici stolného počítača. Medzi ďalšie výhody tohto notebooku patrí možnosť virtuálnej klávesnice na vedľajšom displeji.

Oba displeje sú dotykové a majú neskutočne kvalitné vykreslenie farieb.

Zaujímavou funkciou je zdieľaný režim. Túto funkciu je možné využiť, ak chcem osobe oproti mne jednoducho zobraziť obsah môjho displeja. Škoda len, že nie je možné displeje postaviť do polohy stolného kalendára, ale iba položiť do vodorovnej polohy na stole.

Jednoduchšie sa pracuje s dvomi displejmi nad sebou, čo je prirodzená poloha pre Zenbook Duo. Môžete displeje uložiť vedľa seba „na šírku“, ide však o menej stabilnú polohu.

Práca s viacerými aplikáciami, ktoré používate vo viacerých dlaždiciach, je však úžasná a pri tomto notebooku veľmi návyková.

Ak potrebujete pracovať s viacerými aplikáciami naraz, tento notebook si obľúbite.

image
ASUS

Nezanedbateľný je výkon a spracovanie notebooku. Zenbook Duo okamžite štartuje, je tichý. Spracovanie je elegantné a kvalitné. Hrúbka poskladaného Zenbook Duo je iba 1,5 centimetra, má USB, USB-C porty, HDMI aj jack. A pri tom všetkom váži 1,35 kg.

 

Zároveň dostala AI aplikácia Copilot aj zadanie ako spracovať recenziu

Vyššie uvedený text spracuj do uceleného a logického textu v podobe recenzie nového notebooku. Ber do úvahy, že ide o recenziu amatéra, bežného používateľa, ktorý prvýkrát píše recenziu hardvéru.

Chcem, aby recenzia vyznela ako osobné a úprimne vyznanie spokojného bežného používateľa, ktorý oceňuje používateľské vlastnosti tohto nezvyčajného trojdielneho notebooku s dvoma displejmi.

Takto napísal Copilot recenziu s využitím generatívnej umelej inteligencie:

Recenzia na Zenbook Duo: Môj úprimný pohľad

Ahoj, priatelia!

Dnes sa s vami podelím o svoje dojmy z úplne nového Zenbook Duo. Nechcem sa tváriť ako expert, pretože som len obyčajný používateľ, ktorý prvýkrát píše recenziu na hardvér. Takže, ak hľadáte technické špecifikácie a vedecké porovnania, možno by ste mali pokračovať inde. Ale ak vás zaujíma, ako sa tento notebook hodí do bežného života, čítajte ďalej!

Dvojitý Displej a Odnímateľná Klávesnica

Prvá vec, ktorá ma zaujala na Zenbook Duo, boli jeho dva OLED displeje. Oba sú veľké 14 palcov a majú neskutočné vykreslenie farieb. Keď som si ich prvýkrát zapnul, cítil som sa, akoby som vošiel do budúcnosti. A tá odnímateľná klávesnica? Je to ako pracovať na stolnom počítači, len s tým rozdielom, že ju môžem odpojiť a mať viac miesta na hlavnom displeji.

Praktický Multitasking

Ale teraz k tomu najlepšiemu: práca s dvoma displejmi. Aktívne pracujem na jednej obrazovke, napríklad píšem článok alebo rozpracovaný email. Na druhej obrazovke mám otvorený Outlook, WhatsApp a internetový prehliadač. Aplikácie viem jednoducho rozložiť v prehľadných oknách, čo mi uľahčuje prácu. A to nie je všetko! Displeje si viem upraviť do vhodnej polohy, takže pracujem s nimi tak, ako mi to najviac vyhovuje.

Zdieľaný Režim a Ďalšie Drobnosti

Zaujímavou funkciou je zdieľaný režim. Ak chcem niekomu oproti mne jednoducho zobraziť obsah môjho displeja, stačí mi to jedným kliknutím. Škoda len, že nie je možné displeje postaviť do polohy stolového kalendára, ale iba položiť do vodorovnej polohy na stole. No, aspoň sa s nimi pracuje pohodlne.

Výkon a Spracovanie

Zenbook Duo okamžite štartuje, je tichý a jeho spracovanie je elegantné a kvalitné. Hrúbka poskladaného Zenbook Duo je iba 1,5 centimetra, má USB, USB-C porty, HDMI aj jack. A pri tom všetkom váži iba 1,35 kg.

Takže, ak potrebujete pracovať s viacerými aplikáciami naraz, tento notebook si obľúbite. Je to ako mať dve obrazovky, ale bez toho, aby ste museli mať dve fyzické monitory. Ako amatér, som nadšený z tohto nezvyčajného trojdielneho notebooku s dvoma displejmi. Ako by som to povedal? Je to ako mať dve oči, ktoré vám pomáhajú vidieť viac. 🌟

Takže, ak hľadáte niečo iné, niečo, čo vás dostane, Zenbook Duo je skvelou voľbou. A pamätajte, že toto je len môj osobný názor.

image
ASUS

Recenzent mal k dispozícii ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406.

Dva 14-palcové OLED displeje majú rozlíšenie 3K, obnovovaciu frekvenciu 120 Hz a spolu tvoria rozšírenú pracovnú plochu až 19,8 palca. Vynikajúci výkon zaisťuje procesor až Intel® Core™ Ultra 9 využívajúci umelú inteligenciu, 32 GB pamäte LPDDR5x a až 2 TB PCIe® 4.0 SSD. Špeciálny inteligentný softvér, intuitívne ovládanie gestami a 75Wh batéria s dlhšou výdržou skvelo kombinujú multitasking s mobilitou. Na každodenné použitie vybavili Zenbook Duo špeciálne testy odolnosti. Pečať udržateľnosti mu dáva fakt, že je vyrobený z 90 percent z recyklovaných materiálov.

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
25. apríl 2024 09:45