FOTO: REUTERS
StoryEditor

Musk môže mať veľký problém. Volkswagen a ďalšie známe firmy stopnú reklamu na Twitteri

04.11.2022, 14:39
Autor:
ČTKČTK

Niektorí inzerenti sa obávajú, že na Twitteri by sa teraz mohlo objavovať viac škodlivých príspevkov od užívateľov, pretože Musk prehodnocuje prístup k regulácii obsahu.

Nemecký automobilový koncern Volkswagen sa dnes pripojil k podnikom, ktoré dočasne pozastavujú reklamu na internetovej platforme Twitter. Tú nedávno prevzal americký miliardár Elon Musk. Nemecký koncern uviedol, že pozastavenie inzercie na Twitteri odporučil všetkým svojim značkám.

Reklamu na Twitteri pozastavujú aj napríklad americký výrobca liekov Pfizer či potravinárska spoločnosť General Mills. Podľa denníka The Wall Street Journal (WSJ) sa niektorí inzerenti obávajú, že na Twitteri by sa teraz mohlo objavovať viac škodlivých príspevkov od užívateľov, pretože Musk prehodnocuje prístup tejto platformy k regulácii obsahu.

image

Musk začína robiť čistky. Množstvo zamestnancov Twitteru dostane už dnes výpoveď e-mailom

"Pozorne túto situáciu sledujeme a podľa vývoja rozhodneme o ďalšom postupe," uviedol dnes Volkswagen, ktorý je najväčším výrobcom automobilov v Európe. Najväčšia americká automobilka General Motors podľa WSJ pozastavila inzerciu na Twitteri už minulý týždeň.

Vedúci pracovník nemenovanej reklamnej agentúry denníku oznámil, že podobný krok urobili zhruba dve desiatky jej klientov. Niektorí odborníci z odvetvia upozorňujú, že mnohí inzerenti nepovažujú reklamu na Twitteri za nevyhnutnú a že oveľa väčšie finančné prostriedky smerujú do reklamy na platformách veľkých technologických spoločností, ako je Google a Meta Platforms.

Musk minulý týždeň dokončil prevzatie spoločnosti Twitter za 44 miliárd dolárov. Následne rozpustil deväťčlennú správnu radu a stal sa jediným riaditeľom podniku. V posledných mesiacoch Musk naznačoval, že v jednej z najväčších sociálnych sietí sveta plánuje zmeny v záujme "politickej neutrality" a posilnenie slobody slova. Jeho konkrétne predstavy však stále nie sú známe.

image

Google si chcel na Twitteri rypnúť do Applu. Admin to však spravil z iPhonu

"Klienti nechcú konflikt, nechcú kontroverziu," uviedol podľa agentúry Bloomberg reklamný magnát Martin Sorrell. "Chcú stabilné prostredie, a to, čo (okolo Twittera) v poslednej dobe vidíme, je príliš nekonzistentné," dodal.

Reklama tvorí veľkú časť príjmov spoločnosti Twitter. Musk sa minulý týždeň v otvorenom liste obrátil na reklamných zákazníkov podniku, v ktorom sa snaží vysvetliť, prečo sa rozhodol firmu kúpiť, a vyvracia obavy o jej budúci vývoj pod jeho vedením. Twitter by sa podľa neho nemal stať "miestom hrôzy", kde sa dá povedať čokoľvek bez následkov. Kritici sa však obávajú, že zmena vlastníka povedie k menej moderovanému obsahu, čo podporí nenávistné prejavy na sieti.

01 - Modified: 2024-05-02 16:00:00 - Feat.: - Title: Aj egocentrik ako Elon Musk pochopil, že v jednote je sila 02 - Modified: 2024-04-29 10:15:55 - Feat.: - Title: Musk sa dohodol s Čínou. Po legislatívnych problémoch prídu autá bez vodiča na cesty 03 - Modified: 2024-04-28 10:59:25 - Feat.: - Title: Riaditeľ Tesly Elon Musk pricestoval na návštevu Číny, diskutuje o spolupráci 04 - Modified: 2024-04-24 07:23:20 - Feat.: - Title: Automobilke Tesla prudko padol zisk. Musk oznámil, že urýchli výrobu lacnejšieho elektromobilu 05 - Modified: 2024-04-24 11:07:07 - Feat.: - Title: Tí, ktorí mu verili, dnes plačú. Ako nesadnúť Muskovi na lep
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 17:28