Elon Musk sa stal jediným riaditeľom Twitteru. FOTO: REUTERS
StoryEditor

Musk začína robiť čistky. Množstvo zamestnancov Twitteru dostane už dnes výpoveď e-mailom

04.11.2022, 10:49
Autor:
ČTKČTK

Spoločnosť Twitter zamestnáva okolo 7 500 ľudí. V médiách sa už objavili správy, že podnik zruší asi polovicu, alebo dokonca tri štvrtiny pracovných miest.

Americká internetová spoločnosť Twitter, ktorú v minulých dňoch prevzal miliardár Elon Musk, dnes začne znižovanie počtu zamestnancov. Podľa médií to vyplýva z e-mailu, ktorý firma zamestnancom rozoslala vo štvrtok večer.

Do 5. hodiny dnešného popoludnia by mal každý zamestnanec dostať správu o svojej budúcej úlohe v podniku. Twitter sa v súvislosti s týmto krokom rozhodol dočasne uzavrieť svoje kancelárie.

Spoločnosť Twitter zamestnáva okolo 7 500 ľudí. V médiách sa už objavili správy, že podnik zruší asi polovicu, alebo dokonca tri štvrtiny pracovných miest.

image

Musk chce prepustiť polovicu zamestnancov spoločnosti Twitter, tvrdí Bloomberg

"V rámci snahy dostať Twitter na správnu cestu prejdeme v piatok náročným procesom znižovania svojej globálnej pracovnej sily," uviedla podľa médií firma vo štvrtkovom e-maile.

"Uvedomujeme si, že to bude mať vplyv na množstvo jednotlivcov, ktorí boli pre Twitter prínosom. Tento krok je bohužiaľ nevyhnutný na zabezpečenie budúceho úspechu podniku," píše sa v oznámení. Firma taktiež ohlásila dočasné uzavretie kancelárií s cieľom "zaistiť bezpečnosť všetkých zamestnancov, rovnako ako systémov Twitteru a dát užívateľov".

Twitter zároveň oznámil, že zamestnanci, ktorých sa prepúšťanie týka, dnes dostanú oznámenie cez osobný e-mail, zatiaľ čo ostatní cez firemný e-mail. Niektorí zamestnanci už podľa agentúry Reuters uviedli, že im bol zablokovaný prístup do počítačového systému podniku, a vyjadrili obavy, že to signalizuje ich prepustenie.

image

Musk plánuje zaviesť poplatky na Twitteri. Za modrú "fajku" chce účtovať osem dolárov mesačne

Musk minulý týždeň dokončil prevzatie spoločnosti Twitter za 44 miliárd dolárov. Následne rozpustil deväťčlennú správnu radu a stal sa jediným riaditeľom podniku.

Musk, ktorý je aj šéfom automobilky Tesla, je najbohatším človekom na svete. Podľa indexu miliardárov, ktorý zostavuje agentúra Bloomberg, dosahuje aktuálna hodnota jeho majetku 195 miliárd dolárov.

01 - Modified: 2024-05-02 16:00:00 - Feat.: - Title: Aj egocentrik ako Elon Musk pochopil, že v jednote je sila 02 - Modified: 2024-04-29 10:15:55 - Feat.: - Title: Musk sa dohodol s Čínou. Po legislatívnych problémoch prídu autá bez vodiča na cesty 03 - Modified: 2024-04-28 10:59:25 - Feat.: - Title: Riaditeľ Tesly Elon Musk pricestoval na návštevu Číny, diskutuje o spolupráci 04 - Modified: 2024-04-24 07:23:20 - Feat.: - Title: Automobilke Tesla prudko padol zisk. Musk oznámil, že urýchli výrobu lacnejšieho elektromobilu 05 - Modified: 2024-04-24 11:07:07 - Feat.: - Title: Tí, ktorí mu verili, dnes plačú. Ako nesadnúť Muskovi na lep
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 07:40