Logo nemeckej finančnej spoločnosti DWS. FOTO: Reuters
StoryEditor

Šéf dcéry Deutsche Bank odstúpi, podozrievajú ho z greenwashingu

01.06.2022, 11:55
Autor:
ČTKČTK

Asoka Wöhrmann sa chystá odstúpiť po výročnom valnom zhromaždení plánovanom na 9. júna, uviedla banka. Jeho nástupcom sa stane Stefan Hoops, ktorý v súčasnosti dohliada na aktivity Deutsche Bank pre korporátnych a komerčných klientov.

Generálny riaditeľ nemeckej finančnej spoločnosti DWS Asoka Wöhrmann budúci týždeň odstúpi z funkcie. Firma je dcérskou spoločnosťou Deutsche Bank a v utorok v nej zasahovali úrady, ktoré majú podozrenie, že podnik zveličuje udržateľnosť niektorých finančných produktov. Deutsche Bank, ktorá je najväčšou bankou v Nemecku, to dnes uviedla v tlačovej správe.

Wöhrmann sa chystá odstúpiť po výročnom valnom zhromaždení plánovanom na 9. júna, uviedla banka. Jeho nástupcom sa stane Stefan Hoops, ktorý v súčasnosti dohliada na aktivity Deutsche Bank pre korporátnych a komerčných klientov.

Wöhrmann vo vyhlásení uviedol, že DWS je zisková a stabilná, a to napriek ťažkým podmienkam na trhu. "Zároveň sa obvinenia vznesené proti DWS a proti mne v minulých mesiacoch stali záťažou pre spoločnosť, rovnako ako pre moju rodinu aj mňa osobne," uviedol. "Aby som ochránil inštitúciu a svojich najbližších, rád by som otvoril cestu k novému začiatku," dodal.

Podľa frankfurtských žalobcov v utorok prehľadávalo kancelárie DWS a Deutsche Bank asi 50 vyšetrovateľov. Raziu spustilo tvrdenie bývalého manažéra zodpovedného za udržateľnosť, ktorý uviedol, že DWS sa do takzvaného greenwashingu zapojila tým, že zveličila ekologické a klimatické údaje určitých fondov, ktoré predávala, uviedla agentúra Reuters.

Greenwashing je šírenie zavádzajúcich informácií, ktoré majú vylepšiť obraz firmy a prezentovať ju ako zodpovednú k životnému prostrediu. Image zodpovedného podniku vo vzťahu k ochrane životného prostredia hrá v posledných rokoch dôležitú úlohu pri celkovom hodnotení firiem aj medzi investormi.

01 - Modified: 2024-05-06 11:58:00 - Feat.: - Title: Nemecko povolalo za kyberútoky svojho veľvyslanca v Rusku na konzultácie 02 - Modified: 2024-05-05 16:54:26 - Feat.: - Title: Po útoku na europoslanca v Nemecku sa polícii prihlásil 17-ročný mladík, tvrdí, že je páchateľom 03 - Modified: 2024-05-05 14:16:29 - Feat.: - Title: V nemeckom Magdeburgu vietor strhol skákací hrad do Labe, deväť ľudí sa zranilo 04 - Modified: 2024-05-05 10:47:27 - Feat.: - Title: Eurovoľby budú podľa nemeckej političky Wagenknechtovej pre jej stranu ťažké 05 - Modified: 2024-05-05 09:35:48 - Feat.: - Title: V Drážďanoch traja ľudia zaútočili na volebný stánok protiimigračnej AfD
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. máj 2024 21:55