Bez jedla v trojobale vykúpaného v oleji či masti sa z času na čas nezaobíde väčšina slovenských domácností. No a zatiaľ čo taniere zostávajú po obede spravidla prázdne, panvice či fritézy, naopak, plné nepoužiteľného oleja. Recept nejedného kuchára, kam umiestniť tento odpad, je jasný. Často poslúži výlevka či záchodová misa. Problémom však je, že jeden liter oleja dokáže kontaminovať až milión litrov vody.
No a práve na to prináša riešenie spolupráca matky Slovnaftu Mol Group a Envien Group z portfólia AZC, za ktorou stojí Ján Sabol. Výrazne rozšírili spoločnú prevádzku operujúcu pod značkou Rossi Biofuel hneď za našimi hranicami v maďarskom Komárome. Za úlohu má likvidovať práve použité kuchynské oleje, odpadové tuky, živočíšne tuky a zvyšky z výroby rastlinných olejov a premieňať ich na bionaftu....
Zostáva vám 85% na dočítanie.