StoryEditorVaríme zadarmo, zúfajú reštauratéri. Rozvoz nás stojí veľa
Rozvozové firmy si od reštaurácií so započítaním dopravy účtujú okolo 30 až 40 percent, ale niekedy aj viac.
Českí reštauratéri aj Zväz obchodu a cestovného ruchu kritizujú provízie rozvozových firiem. Vyzvali ich, aby prejavili solidaritu a aspoň dočasne znížili svoje poplatky, ktoré dosahujú až 42 percent. Majiteľom reštaurácií zostali v ruke len dve karty – výdajné okienka a rozvoz. Ľudia až tak často nechodia a rozvoz je podobne ziskový ako obedové menu. Málo alebo vôbec.
Prosby profesionálov
Niekoľko odbo...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-08-26 22:00:00 - Feat.: - Title: Ninbus a stratus. Čo možno od nových verzií covidu čakať počas tejto jesene?
02 - Modified: 2025-08-26 09:38:33 - Feat.: - Title: Nedotknuteľný splnomocnenec Peter Kotlár
03 - Modified: 2025-07-24 10:59:07 - Feat.: - Title: Kedysi boli v centre Bratislavy, dnes sú najmä v obchodoch. Známy fast food plánuje ďalšiu expanziu
04 - Modified: 2025-07-21 12:52:39 - Feat.: - Title: Nemocnice v Bratislave prijali pre vysoké teploty viaceré opatrenia
05 - Modified: 2025-07-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Ako sa pripraviť na ďalšiu epidémiu, ak štáty postupujú chaoticky a čo sa pokazilo počas covidu?