StoryEditor

Varíme zadarmo, zúfajú reštauratéri. Rozvoz nás stojí veľa

19.10.2020, 00:00
Rozvozové firmy si od reštaurácií so započítaním dopravy účtujú okolo 30 až 40 percent, ale niekedy aj viac.

Českí reštauratéri aj Zväz obchodu a cestovného ruchu kritizujú provízie rozvozových firiem. Vyzvali ich, aby prejavili solidaritu a aspoň dočasne znížili svoje poplatky, ktoré dosahujú až 42 percent. Majiteľom reštaurácií zostali v ruke len dve karty – výdajné okienka a rozvoz. Ľudia až tak často nechodia a rozvoz je podobne ziskový ako obedové menu. Málo alebo vôbec.

Prosby profesionálov
Niekoľko odbo...

Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-07-21 12:52:39 - Feat.: - Title: Nemocnice v Bratislave prijali pre vysoké teploty viaceré opatrenia 02 - Modified: 2025-07-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Ako sa pripraviť na ďalšiu epidémiu, ak štáty postupujú chaoticky a čo sa pokazilo počas covidu? 03 - Modified: 2025-07-13 07:00:00 - Feat.: - Title: Chorvátsko nemusí byť len o mori. Toto je výber michelinských reštaurácií, ktoré rozhodne musíš navštíviť 04 - Modified: 2025-06-26 08:04:05 - Feat.: - Title: Pavol Brezina: Hudba formuje atmosféru. Prečo nevhodne pôsobí rádio a čo naopak udrží hostí najdlhšie? 05 - Modified: 2025-06-24 10:07:19 - Feat.: - Title: Dôležité sú voda a potraviny. Toto by si si mal zabezpečiť v rámci zásob na 72 hodín v prípade katastrofy alebo vojny
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
22. júl 2025 19:52