StoryEditorVaríme zadarmo, zúfajú reštauratéri. Rozvoz nás stojí veľa
Rozvozové firmy si od reštaurácií so započítaním dopravy účtujú okolo 30 až 40 percent, ale niekedy aj viac.
Českí reštauratéri aj Zväz obchodu a cestovného ruchu kritizujú provízie rozvozových firiem. Vyzvali ich, aby prejavili solidaritu a aspoň dočasne znížili svoje poplatky, ktoré dosahujú až 42 percent. Majiteľom reštaurácií zostali v ruke len dve karty – výdajné okienka a rozvoz. Ľudia až tak často nechodia a rozvoz je podobne ziskový ako obedové menu. Málo alebo vôbec.
Prosby profesionálov
Niekoľko odbo...
Pridajte sa k tým, ktorí vedia viac.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2025-07-21 12:52:39 - Feat.: - Title: Nemocnice v Bratislave prijali pre vysoké teploty viaceré opatrenia
02 - Modified: 2025-07-17 05:30:00 - Feat.: - Title: Epidemiológ: Ako sa pripraviť na ďalšiu epidémiu, ak štáty postupujú chaoticky a čo sa pokazilo počas covidu?
03 - Modified: 2025-07-13 07:00:00 - Feat.: - Title: Chorvátsko nemusí byť len o mori. Toto je výber michelinských reštaurácií, ktoré rozhodne musíš navštíviť
04 - Modified: 2025-06-26 08:04:05 - Feat.: - Title: Pavol Brezina: Hudba formuje atmosféru. Prečo nevhodne pôsobí rádio a čo naopak udrží hostí najdlhšie?
05 - Modified: 2025-06-24 10:07:19 - Feat.: - Title: Dôležité sú voda a potraviny. Toto by si si mal zabezpečiť v rámci zásob na 72 hodín v prípade katastrofy alebo vojny