StoryEditor

Varíme zadarmo, zúfajú reštauratéri. Rozvoz nás stojí veľa

19.10.2020, 00:00
Rozvozové firmy si od reštaurácií so započítaním dopravy účtujú okolo 30 až 40 percent, ale niekedy aj viac.

Českí reštauratéri aj Zväz obchodu a cestovného ruchu kritizujú provízie rozvozových firiem. Vyzvali ich, aby prejavili solidaritu a aspoň dočasne znížili svoje poplatky, ktoré dosahujú až 42 percent. Majiteľom reštaurácií zostali v ruke len dve karty – výdajné okienka a rozvoz. Ľudia až tak často nechodia a rozvoz je podobne ziskový ako obedové menu. Málo alebo vôbec.

Prosby profesionálov
Niekoľko odbo...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-16 09:11:46 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste 02 - Modified: 2024-04-01 17:25:00 - Feat.: - Title: Prekonanie počtu turistov spred pandémie sa v tomto roku ešte neočakáva 03 - Modified: 2024-03-18 12:05:12 - Feat.: - Title: Slovenka je riaditeľkou z nórskeho Woltu a hovorí: Teplé obedy tu neexistujú, domov si doručujú aj náradie 04 - Modified: 2024-03-13 11:00:00 - Feat.: - Title: Ďalšia pandémia už naplno prepukla. Svet sa jej nedesí, lebo vo veľkom zatiaľ zabíja „len” zvieratá 05 - Modified: 2024-03-06 18:21:16 - Feat.: - Title: Objednávka aj za 500 eur. Slováci míňajú na donášky jedla, jedna z platforiem hlási nárast dopytu o 60 percent
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 05:35