Reuters
StoryEditor

Ruské aerolínie prepravujú cestujúcich napriek zákazu. Predávajú letenky na nákladné lety

25.06.2020, 15:11
Autor:
ČTKČTK
Letenky sú niekoľkonásobne drahšie a dajú sa rezervovať najskôr týždeň pred odletom.

Ruská letecká spoločnosť Aeroflot zabezpečuje civilné zahraničné lety z Moskvy napriek tomu, že sú teraz kvôli šíreniu koronavírusu zakázané. Napísal to dnes ruský denník Vedomosti.

​Najmenej od začiatku júna letecká spoločnosť ponúka lety do Frankfurtu nad Mohanom, Paríža, Londýna, New Yorku, Soulu a Tel Avivu. Aeroflot obchádza zákaz tým, že lety prezentuje ako nákladné, v systéme sa ale dá kúpiť letenka, o čom podľa dvoch pracovníkov Aeroflotu vie aj ruská agentúra pre civilné letectvo Rosaviacija, dodáva denník.

Tajné lety

Aeroflot spočiatku do týchto destinácií zaisťoval jeden let týždenne, zhruba pred štrnástimi dňami ale začal do niektorých spomínaných miest lietať dvakrát za týždeň.

Spoločnosť tiež rozšírila svoje destinácie o Barcelonu, Nice a Rím. Podľa serveru Vedomosti majú tieto "tajné" lety punc exkluzivity. Nikde sa na ne neobjavuje reklama a letenky, ktoré sú niekoľkonásobne drahšie ako obvykle, si možno rezervovať najskôr týždeň pred dátumom odletu, napriek tomu je o ne veľký záujem.

Spiatočné sa nepredávajú 

Kvôli zatvoreným hraniciam si letenku do európskych destinácií môžu kúpiť len občania Európskej únie alebo Rusi, ktorí majú trvalý pobyt v niektorej z európskych krajín, pripomínajú Vedomosti. Spiatočné letenky sa nepredávajú.

Medzinárodné lety ruská vláda pozastavila kvôli pandémii na konci marca. Letecké spoločnosti môžu zabezpečovať len charterové lety, kedy lietadlá letia prázdne do cieľovej destinácie a späť prepravujú Rusov, ktorí uviazli v zahraničí.

Lety, ktoré ale teraz ponúka Aeroflot, nie sú charterové, majú rovnaké čísla ako pred pandémiou a sú zabezpečované podľa rovnakého letového poriadku.

Predstavitelia Aeroflotu ani úradu Rosaviacija na otázky redaktorov denníka Vedomosti nereagovali.

01 - Modified: 2024-04-05 04:45:28 - Feat.: - Title: Mapa odhalila covidovú „oponu smrti“ naprieč Európou, Slovensko je na chvoste. Epidemiológ vysvetľuje situáciu 02 - Modified: 2024-03-28 18:09:10 - Feat.: - Title: Boli identifikované zásahy do ľudských práv a slobôd počas COVID-19, tvrdí Kotlár z SNS 03 - Modified: 2024-03-28 17:00:00 - Feat.: - Title: Lockdown ako politická objednávka? Zverejnené dokumenty vyvolali v Nemecku silné emócie 04 - Modified: 2024-03-06 21:55:37 - Feat.: - Title: Vedci v Nemecku skúmali muža, ktorý sa dal 217-krát očkovať proti covidu 05 - Modified: 2024-03-07 10:00:00 - Feat.: - Title: Toto konšpirátori nepredýchajú. Muž sa nechal zaočkovať proti Covidu viac ako 200-krát: Takto zareagovalo jeho telo
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 10:02