StoryEditor

Celú Želbu chce len jeden

25.04.2003, 00:00

Na tretiu ponuku na predaj majetku akciovej spoločnosti Želba Spišská Nová Ves v konkurze zareagovali dvaja záujemcovia, pričom jeden predložil ponuku na kúpu podniku ako celku, druhý len na časť podniku, konkrétne na riadiacu jednotku v Spišskej Novej Vsi. Uviedla to správkyňa konkurznej podstaty spoločnosti Zuzana Kollárová.
Ako už HN informovali, tretie kolo predaja je posledným pred pripravovaným zrušením pracovných zmlúv so všetkými 635 zamestnancami odštepného závodu Siderit v Nižnej Slanej, ktorý ťaží železnú rudu a vyrába z nej vysokopecné pelety pre U.S. Steel Košice. Z. Kollárová potvrdila, že týmto zamestnancom začala 1. apríla plynúť trojmesačná výpovedná lehota. Ak sa závod nepredá v treťom kole verejného ponukového konania a nedôjde k dohode so Slovenským plynárenským priemyslom o nižších prepravných cenách plynu, ukončí výrobu.
V druhom, neúspešnom kole predaja majetku Želby v marci tohto roka chceli dvaja záujemcovia odkúpiť iba časť majetku spoločnosti. Správkyňa a veriteľský výbor sa vtedy zhodli na potrebe predať väčšie celky a netrhať majetok na menšie časti. Z. Kollárová dodala, že o ponukách pre tretie kolo predaja rozhodne veriteľský výbor v priebehu budúceho týždňa.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 10:35