StoryEditor

Ministerstvo hospodárstrva už nedá Snine ďalšie peniaze

30.06.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Mesto Snina nedostane od ministerstva hospodárstva peniaze na zriadenie druhej časti priemyselného parku, vedenie sninskej samosprávy však s týmto rozhodnutím nesúhlasí. Ministrovi hospodárstva odoslalo list, v ktorom ho žiada, aby ho prehodnotil.
"Zároveň sme podali sťažnosť, pretože máme dojem, že postup ministerstva nebol v súlade s príslušným zákonom," uviedol primátor Sniny Marián Kníž. Dodal, že prvé tri dôvody, ktoré viedli ministerstvo k tomuto kroku, boli len formálne. V žiadosti bolo potrebné spresniť niektoré údaje. Štvrtý dôvod podľa ministerstva spočíva v tom, že v priestoroch Vihorlatu "nemôže byť druhý priemyselný park".
Snina žiadala pre priemyselný park, ktorý má byť na ploche trinásť hektárov v spoločnosti Vihorlat, 112 miliónov korún z eurofondov s tým, že investori si v ňom postavia výrobné haly. Mesto uzatvorilo zmluvy s dvoma firmami, ktoré mali do výroby investovať 166 miliónov korún a v priebehu piatich rokov vytvoriť 260 nových pracovných miest.
Na schválenie finančných prostriedkov pre Sninu čakalo aj takmer štyristo bývalých zamestnancov Vihorlatu, ktorí prišli o prácu v uplynulých týždňoch. V prípade, že by mesto za 60 miliónov korún z dotácie odkúpilo od firmy pozemky, Vihorlat mohol týmto zamestnancom vyplatiť mzdy, na ktoré čakajú už od marca.
Snina má v prvej časti priemyselného parku ukončenú rekonštrukciu štyroch výrobných hál, na ktoré získala z eurofondov 94 miliónov korún.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 15:14