StoryEditor

Wal-Mart hľadá partnera pre Rusko

13.02.2007, 23:00
Autor:
SITASITA

Americký maloobchodný gigant Wal-Mart hľadá ruského partnera, aby mohol vstúpiť na rýchlo rastúci spotrebiteľský trh v Rusku.
"Na základe predchádzajúcich skúseností najúspešnejšia stratégia pre Wal-Mart je vstup na trh cez partnerstvo s ruským prevádzkovateľom," uviedol Juan Figuereo, viceprezident Wal-Mart International, pre ruský denník Vedomosti.
Wal-Mart, ktorý je najväčšou maloobchodnou spoločnosťou na svete, rokoval o možnostiach spolupráce s niekoľkými významnými maloobchodníkmi v Rusku, dodal Figuereo, avšak odmietol menovať firmy. Podľa denníka Vedomosti najpravdepodobnejšími kandidátmi pre partnerstvo je spoločnosť Lenta z Petrohradu, sieť Ramstor s tureckými vlastníkmi a ruská potravinárska maloobchodná spoločnosť X5 Retail Group.
Spotreba domácností v Rusku vzrástla medzi rokmi 2005 a 2006 o 21 percent a takmer sa zdvojnásobila od roku 2003, vyplýva to z údajov ruského štatistického úradu Rosstat na začiatku tohto roka.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
04. máj 2024 16:34